Altındağ'da Karla Mücadele

Aralıksız yağan kar Ankara’da hayatı olumsuz etkiledi. Başkentte trafik yoğun kar yağışı nedeniyle aksarken, Altındağ’da kar çalışmaları geceden başladı. Altındağ Belediyesi’nin hummalı çalışmaları ile ana arterler çok kısa sürede açıldı.

Altındağ'da Karla Mücadele
GÜNÜN İLK IŞIKLARIYLA BAŞLAYAN MESAİ

Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 24 saat görev başında. Yoğun kar yağışına rağmen, çalışmalarına geceden başlayan yaklaşık 40 kişilik bir ekip, 6 tuzlama aracı, 4 kar küreme aracı, 3 küçük ölçekli kepçe (JCB) ve 2 greyder ile Altındağ’ın yollarını temizledi.Özellikle toplu taşıma yol güzergâhlarını, okul çevrelerini, köy yollarını ve rampaları kardan arındıran ekipler, ulaşımın aksamamasıiçin büyük emek harcadı.

“ANA ARTERLERİ AÇIYORUZ”

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçe genelinde yaptıkları kar küreme ve tuzlama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dün gece başlayan yoğun kar yağışının beklendiğini söyleyen Başkan Tiryaki: “Altındağ Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimiz halâ çalışmaya devam ediyor. İlçede kapalı ana cadde yok” dedi.

Kar yağışının durmadan devam ettiğini belirten Başkan Tiryaki, açılan yolların 1-2 saat arayla tekrar kapandığını da hatırlatan Başkan Tiryaki, öncelikli olarak ana caddeleri ve cadde büyüklüğündeki geniş sokakları açmak için çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: İHA