Din Görevlilerinden 'Diyanete Sahip Çık' Eylemi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli bazı din görevlileri, Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenledikleri eylemle kurumlarına yönelik eleştirileri protesto etti.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirileri protesto etti.

Yatağan Otogarı'nda, ellerinde 'Diyanet sensiz olmaz' ve 'Diyanetine sahip çık' pankartlarıyla toplanan grup adına konuşan Diyanet-Sen İşyeri Temsilcisi Cemil Çamcı, Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirileri, 'iyi niyetten yoksun' ve 'ön yargılı' diye nitelendirdi.

Kurumun itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Çamcı, 'Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma, Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi, hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez' dedi.

Çamcı, Diyanet İşleri Başkanlığının zarar görmesi durumunda, dünyadaki tüm mazlumların çaresizliğe itileceğini ifade etti. Çamcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu saldırılar bize göstermiştir ki dün Diyanet İşleri Başkanlığına saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz, dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk, iri olduk. Bugün yapılan saldırılar karşısında da aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Diyanet İşleri Başkanlığına 'çamur at izi kalsın' diyenlerin çoğaldığı, şer için konuşanların günden güne arttığı bugünlerde, bilgi sahibi olmadan fikir üretenlere inat, dünyanın en ücra yerlerine Türkiye'nin nişanesini taşıyan Diyanet İşleri Başkanlığına sahip çık.”

Eyleme, Ensar Vakfı Yatağan Şubesi üyeleri ve vatandaşlar da destek verdi. Grup, konuşmanın ardından dağıldı.
Kaynak: AA