Kayseri'ye Golf Tesisi Kazandırılacak

Türkiye Golf Federasyonu Kayseri Temsilcisi Ziya Bahadır, Kayseri'ye yaklaşık 2 ayda istenilen gol tesisini kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Kayseri ziyaretinde golf tesisi sözünü verdiğini belirtti. Yıllardır hayalini kurdukları tesisi kente kazandırma yönündeki çabaların olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Bahadır, kentte alternatif spor dalı olarak gol sporunu geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Ağaoğlu'nun golf tesisi için incelemelerde bulunduğunu dile getiren Bahadır, şunları kaydetti:

'Başkan Ağaoğlu'nun, ziyareti gayet olumlu ve verimli şekilde geçti. Öncelikle Erciyes Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde düşünülen golf tesisi için gerekli görüşmeler yapıldı. Kısa sürede hayata geçirilmesine karar verildi. Öncelikle tesisleşmeyle beraber gerekli golf sporcu alt yapısının oluşturulması ve kulüpleşme öne çıkan ön önemli konulardı. Bunun dışında özellikle Erciyes Dağı master plan çerçevesinde kayak sporuna alternatif en önemli branşlardan birinin golf branşı olduğu ve buna yönelik yatırımların yapılması ve kayak sezonu dışında golf sporunun yıl boyu erciyesin tesislerinin kullanılmasına sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.'

Kaynak: AA