Kumluca'nın En Büyük Camisi İçin Çalışmalara Başlanıldı

ANTALYA – Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin desteği ile yapılacak, ilçenin en büyük camisi için çalışmalara başlandı.

Kumluca Belediyesi'nde, ilçenin en büyük camisini yapımı için düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, mimar İrfan Sezer, Caminin yapımını üstlenen müteahhit Metin Özkan, inşaat ustaları İsmail ve Yusuf Atıcı kardeşler ile hayırseverler ve dernek yönetimi katıldı.

Toplantıda konuşan Çetinkaya, yapısı ve mimarisiyle ilçenin simgesi olacak, ilçenin en büyük camisi için ilk adımı atmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Yapılacak caminin Kumluca Belediyesi ve Kumlucalı hayırseverlerin desteğiyle inşa edileceğini ifade eden Çetinkaya, caminin ayrıca sosyal donatı alanlarıyla da ilçede büyük eksiklikleri gidereceğini belirtti.

Çetinkaya caminin, ilçe merkezine girişte, ana yol güzergahında ve mimari özellikleriyle ilçenin simgesi olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle mimarisi konusunda bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok cami projesine imza atmış mimar İrfan Sezer, titizlikle çalıştı. Camimizde dört minare bulunuyor. Ayrıca cami bünyesinde konferans salonu, gasilhane, morg, iki adet taziye salonu, lojman ve diğer sosyal kullanım alanları mevcut. Bu gün burada cami inşaatımızın kaba inşaatını, maliyetini ve inşaat ne zaman başlayacağımızı ele alacağız."

Caminin kaba inşaatını yaklaşık 450 bin liraya mal olacağını kaydeden Çetinkaya, şu anda Kumluca Belediyesi olarak inşaat alanında temel kazılarına başlandığını ve Kurban Bayramı sonuna kadar temel atmaya hazır hale getirileceğini bildirdi.

Kaynak: AA