Büyükbaş Kurbanlıklar Tükendi, Küçükbaşlar Elde Kaldı

Kurban Bayramı’nın ikinci günü kurban pazarlarında büyükbaş hayvanların tamamı satılırken, küçükbaş hayvanların büyük kısmı elde kaldı. Kurban Bayramı için İstanbul’a büyükbaş kurbanlık getiren besicilerin yüzü satışların iyi gitmesiyle gülerken, küçükbaş hayvan getiren besiciler ise beklediği ilgiyi bulamayınca hayvanları elinde kaldı.

Büyükbaş Kurbanlıklar Tükendi, Küçükbaşlar Elde Kaldı
Kağıthane’de bulunan kurban satış alanına getirilen 2 bin büyükbaş hayvan bayramın ilk günü tükendi. Kurban pazarındaki çadırlarını sökmeye başlayan satıcılar, memleketlerinin yolunu tutmaya hazırlanıyorlar. Beş yüz ile bin lira arasında değişen fiyatlarda küçükbaş kurbanlık satan satıcılar ise kurbanlıklarının bir kısmını satarken, bir kısmı da ellerinde kaldı. Ellerinde kalan kurbanlıkları da satmak isteyen küçükbaş hayvan satıcıları, bayramın ikinci günü de yoğun çaba harcadı. Büyükbaş kurbanlıkların satılmasıyla birlikte boşalan alanlar belediye ekipleri tarafından temizlenerek dezenfekte edilecek.

Kırşehir’den 500 küçükbaş hayvan ile İstanbul’a gelen ve koyunlarının yarısını satan Haydar Barış, “Büyükbaş kurbanlıkların satışı daha iyi gitti. Küçükbaş hayvanların satışı daha ağır gidiyor. Küçükbaş hayvanlarda pazarlık daha fazla oluyor. 500 küçükbaş kurbanlık getirdik. 250 tanesini sattık. 250 tanesi kaldı” açıklamasında bulundu.

Edirne’den küçükbaş hayvan getiren bir kurban satıcısı ise 500 kurbanlık getirdiğini söyleyerek, “400 kurbanlığımı sattım. 100 tanesi kaldı. Onları da satmaya çalışıyorum. Son günler olduğu için hayvan başı 50 lira düşüş oldu” dedi.

Kırşehir’den 60 büyükbaş kurbanlık getiren Hüseyin Ergün, “60 kurbanlık getirdik. Hepsini sattık bitirdik. 20 yıldır buraya geliyoruz. Seneye de buraya geleceğiz. Her yıl buradayız” derken, Kars’tan 180 kurbanlıkla İstanbul’a gelen ve bayrama iki gün kala hepsini satan Hakan Baysu ise, “Çok şükür kurbanlıkları sattık. 180 dana getirdik. Fiyatlar çok iyiydi. Hepsini sattık” dedi.

Kaynak: İHA