Aylin'in Kalbiyle 'Uyumsuz' Yaşam Mücadelesi

Antalya’da yaşayan ve doğuştan gelen kalp rahatsızlığı nedeniyle birçok kere ölümden dönen 16 yaşındaki Aylin’e yardımseverlerin desteğiyle nakledilen yapay kalp uyumsuz çıktı. Yeniden kriz geçiren ve hastanede hayata döndürülen Aylin’e uyumlu yeni kalp için bu defa 10 bin TL’ye ihtiyaç var.

Aylin'in Kalbiyle 'Uyumsuz' Yaşam Mücadelesi
Antalya’da, kalbinde dört delikle dünyaya gelen lise 3’üncü sınıf öğrencisi Aylin Kütükçü, bugüne kadar 2 kez kalp krizi geçirdi, 8 defa anjiyo, 2 kez de bypass ameliyatı oldu. 5 aylıkken kalp rahatsızlığı gelişen ve çok sayıda kriz ve operasyon geçiren 16 yaşındaki Aylin Kütükçü’nün hayata tutunabilmesi için kalp nakline ihtiyacı vardı. Doktorların “Yapay kalp nakli olmazsa çok yaşamaz” dedikleri Aylin, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle uzun süre tedavi olamadı.

İhlas Haber Ajansı ’nın haberiyle gündeme gelen ve birçok yardımseverin yakından ilgilendiği 16 yaşındaki Aylin için Türkiye seferber olmuş ve 2014 yılı Ağustos ayında İstanbul’da özel bir hastanede yapay kalp nakliyle hayata tutunmuştu.

“GECELERİ UYANIP NEFESİNİ KONTROL EDİYORUM”

Naklin ardından normal hayata döndüğünü düşünen Aylin’in hayalleri 15 gün önce geçirdiği kalp kriziyle tekrar yıkıldı. Kira ödeyecek güçleri olmadığı için çocuklarıyla birlikte Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi’ne yerleşen Sebahat Altınok, kızını kaybetmekten çok korktuğunu geceleri sık sık uyanıp nefes alıp almadığını kontrol ettiğini söyledi.

Pilin zayıflamasından dolayı yeni bir cihaz takılacağını da ifade eden Anne Altınok, “Yapay kalp vücuduna uyum sağlamamış. 15 gün önce kriz geçirdi. Hastanede elektroşokla hayata döndürüldü. Kaybetmekten korkuyorum. Geceleri nefesini dinliyorum. Okula sırtımda götürüp getiriyorum. Bu kadar ameliyat ve sorunlara rağmen ayakta durması mucize diyor doktorlar. Bir an önce ameliyat olmazsa hayatını kaybedebilir. Pilinin zayıfladığını ve o yapay kalbin çıkarılarak tekrardan yenisinin takılması gerekiyormuş. Bunu yaptıramazsanız kaybetme riskiniz çok yüksek diyorlar” ifadelerini kullandı.

10 BİN TL’YE YENİDEN HAYAT BULACAK

Geçen yıl gerçekleştirilen operasyonun ardından iyileşme belirtileri olduğunu ancak umutların yıkıldığını belirten Sebahat Altınok, “Geçen yıl hayırseverlerden Allah razı olsun onların sayesinde 8 bin TL’ye operasyonu yapılmıştı. Hatta bazı hayırseverler gelip bizi ziyaret etmişti. Yeni olacak ameliyatı için 10 bin TL gerekiyor. Hayırseverlerin desteğini bekliyorum” dedi.

“HİÇ ÜZÜLMÜYORUM, HAYATTAN ÜMİTLİYİM”

15 yaşına kadar bir dizi ameliyat ve çok kere ölümden dönen Aylin ise hayata hala dört ele sarılıyor. Yardımseverlerin sayesinde biraz olsun düzeldiğini belirten Aylin, “Geçen yıl ameliyatımı yaptırdıkları için tüm hayırseverlere teşekkür ederim. Bir an önce sağlığıma kavuşmak istiyorum. Yine yardımlarını bekliyorum. Geçen yıl biraz düzelmiştim. Uyum sağlama sorunu olunca yine sorunlarım başladı.

Hiç üzülmüyor, hayattan ümitliyim. Sağlığıma kavuşup annemin yanında olmak istiyorum” dedi.

Aile, şimdi hayırseverlerden tekrar uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Kaynak: İHA