Ardahan'da Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarına Kayıtlar Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı dershanelerle ilgili aldığı kararlar sonrası halk eğitim merkezleri tarafından öğrencilerin takviye eğitim almaları için özel kurslar açıldı.

Ardahan'da Destekleme Ve Yetiştirme Kurslarına Kayıtlar Başladı
Halk Eğitim bünyesinde düzenlenen ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na kayıtlar 31 Ağustos tarihi itibarıyla başladı.

Dershanelerle kıyaslandığında ücretsiz olacak olması şimdiden talebi artırdı. Kayıtlar 16 Eylül‘e kadar devam edecek. Yönerge kapsamında Ardahan Halk Eğitim Merkezi, öğrenci kayıtlarına başlayarak, bilbordlara afişlerini astı. Dershanelere alternatif olacak olan kurslar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ardahan Halk Eğitim Merkezi Müdüresi Nesrin Yörükoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı yönergenin 5. maddesinde halk eğitim merkezlerinin mezun öğrencilerle ilgili Destekleme ve Yetiştirme kursları adı altında takviye kurslar açılması planlanmıştı. Bizde Ardahan HEM olarak broşürlerimizi, afişlerimizi bastık. Bunu kamuoyuyla paylaştık, bilbordlara astık. Bu gün itibariyle öğrenci başvurularımızı alıyoruz. Sayısal, sözel, eşit eğit ağırlık, dil ve mesleki liselere yönelik takviye kurslarımız olacak. Bu kursların tamamı ücretsizdir.

Yönerge doğrultusunda mezun öğrencilerimize yönelik çalışmalarımızı yürüteceğiz. Valilik nihai kararını verecek. Kurs yeri ve kurs zamanı yakın zamanda belirlenecek. Öğretmen başvurularını ise 1 Eylül itibariyle alacağız. Deneyimli öğretmenlerle bu işi yapacağız. Velimiz ve öğrencilerimiz mağdur olmadan bunu başarmayı hedefliyoruz.

24 Ağustos’ta başvurular başladı; 18 Eylül’de bitecek. 1 Eylül’de öğretmen başvuruları olacak. 1 Ekim itibariyle kurslara başlayacağız. Kurslar 20 Hazirana kadar devam edecek. Ayrıca 2015- 2016 Eğitim öğretim yılında Ardahan Merkez Halk Eğitim Merkezince talepler doğrultusunda 29 farklı alanda kurslar açmayı planlamaktayız.’’ Şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA