Ceylanpınarlı Minik Ramazan'dan İyi Haber Geldi

Ceylanpınar’da sol ayağı felçli minik Ramazan’ın tedavisini, Ankara Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek ve ekibi üstlendi.

Ceylanpınarlı Minik Ramazan'dan İyi Haber Geldi
10 Haziran 2015’te basında yer alan haberlerin ardından, Ramazan Kurt (4) isimli küçük çocuğun yaşadığı rahatsızlığın tedavisi için yardımseverlerden haber bekleniyordu. Beklenen sevindirici haber Ankara Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek ve ekibinden geldi.

Minik Ramazan’ı ilk olarak ayaklarında oluşan yaraların iyileştirilmesi için ameliyat eden Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek, ameliyatın oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirtti.

Tunçbilek, "Hastamızın ayakları için gerekli kemik ameliyatı da çok kısa süre içerisinde yapılacaktır. Umarım minik Ramazan için bir umut oluruz" ifadelerini kullandı.

Ceylanpınar’da işçi bir babanın en küçük çocuğu olan Ramazan’ın hikayesi yürekleri burktu. Küçük Ramazan henüz bebekken sırtındaki kesenin alınmasından sonra, sol ayağının dizden aşağısı felç olmuştu. Gözü yaşlı anne Zeynep Kurt ise, "3 ayda bir Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne gidiyoruz ve maddi olarak çok zorlanıyoruz. Maddiyat bir tarafa imkanımız olsa, çocuğumuzu Diyarbakır dışında hastanelere götürmek isteriz. Ramazan’ın da diğer arkadaşları gibi koşup yürümesini istiyorum" dedi.

Zeynep Kurt, "Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından haber yapıldı ve ardından Şanlıurfalı televizyoncu Gülistan Özdemir’in desteğiyle, Ramazan’ı Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek ve ekibi sahiplendi. Doktorlar onu yürütebilmek için ellerinden geleni yapıyor. İnanıyorum ki Ramazan’ım artık yürüyecek" diye konuştu.

Haberlerin ardından Ceylanpınar Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Şanlıurfalı Televizyoncu Gülistan Özdemir’in girişimleri sonucunda, Hacettepe Üniversitesi Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek ve ekibi, minik Ramazan’ın tedavisine başladı.

Kaynak: İHA