Telefon Dolandırıcısına Suçüstü

Eskişehir’de, 60 yaşındaki bir vatandaşı, ‘Savcıyım’ diye kandıran telefon dolandırıcısı, polisin dikkati, titiz takip ve operasyonu sonucu arkadaşı ile birlikte yaralandı.

Telefon Dolandırıcısına Suçüstü
Dün öğlen saatlerinde Alaaddin parkı ve çevresinde devriye görevi yapan ekipler, 60 yaşındaki M.S. isimli vatandaşın elindeki bir poşet ile sürekli telefonda konuştuğunu fark etti. Yapılan görüşmede vatandaş, kendisini telefonla savcı olduğunu söyleyen biriyle görüştüğünü, şahsın Alaattin Camii şadırvanında bulunan koltuğun altına parayı bırakması gerektiğini söylediğini anlattı. Bunun üzerine vatandaş uyarılırken, olay yeri ve çevresinde tertibat ve güvenlik önlemleri alındı. Kısa bir süre sonra şüpheli M.B. vatandaşın tarif ettiği yere gelerek şadırvanda bulunan koltuk altındaki altınları alırken, diğer şüpheli H.B’nın onu takip ettiği görüldü.

İki şüpheli, poşet içerisinde bulunan altınları alacağı esnada dolandırıcılık suçlarına karşı kurulan özel ekip tarafından suçüstü yakalandı.

Şahıslar yakalandıktan sonra yapılan üst aramasında, poşet içerisinde dolandırılmak istenilen vatandaşa ait olduğu tespit edilen toplamda 8 bin lira değerinde 11 adet çeyrek altın, 2 adet ata lira, 1 adet 22 ayar altın bilezik, 1 adet altın künye, 1 çift küpe, 1 adet tek taş altın yüzük, 5 adet çeyrek altın takılı bulunan bileklik, 3 adet telefon ele geçirildi. Şüpheli M.B ve H.B isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
Kaynak: İHA