'Ay Gelin' Filmi Konya'da Çekilecek

Sinema alanında pek çok proje gerçekleştiren yönetmen Cengiz Mertler, yapımcılığını Mertler Filmin yapacağı "Ay Gelin" sinema filminin hazırlıklarına başladı.

Filmin çekimlerine Ağustos ayının son haftası Konya'da başlanacak. Filmin oyuncu ve figüran kadrosu ağırlıklı olarak Konya'dan seçilecek.

Cengiz Mertler, yaptığı açıklamada, Konyalı olduğunu ve Konya'nın kendisi için çok değerli bir şehir olduğunu belirtti. Bu sebepten Konya'nın tanıtımının da kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Mertler, "Her fırsatta bu şehri kalkındırmak ve bu şehre değer katmak için çabalıyoruz. Yeni projemiz Ay Gelin'i de bu amaçleaKonya'da çekme kararı aldık. Bu şehre bir vefa borcum olduğunu düşünüyorum" dedi.

Daha önce Kurtlar Vadisi, Diriliş, Filinta, Benzersiz, Vahyin İzinde, Arka Sokaklar gibi birçok dizi ve filmde rol alan Konyalı oyuncu İbrahim Kolcu, filmin başrolünde yer alıyor. Kolcu, yaptığı açıklamada, Ay Gelin filminin uzun zamandır keyifle beklediği bir proje olduğunu dile getirerek, "Aslında Sayın Cengiz Mertler ile yine başrolünde olduğum "Şeytan Pabuçta 'Kan ve Göz Yaşı" korku filmini Burdur'un Bucak ilçesinde tamamladık. Bu sebeple Ay Gelin filmine hemen başlayamadık, neredeyse hazırlıklarını tamamladık. Konya'ya değer katacak bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

Filmin oyuncularının Konya'dan seçileceğini belirten Cengiz Mertler Konya Cast Ajans firması ile anlaştıklarını, oyuncuların ve figüranların bir çoğunun Konya'dan seçileceğini bildirdi.

Kaynak: AA