Başbakan Yardımcı Bülent Arınç Altınköy'de

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hafta sonunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı Altınköy’de ağırladı.

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç Altınköy'de
100 yıllık köy hayatını şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, siyasilerin de ilgi odağı oldu. Hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyen Arınç, Altınköy’e hayran kaldı.

VATANDAŞTAN ARINÇ’A YOĞUN İLGİ

Başkan Veysel Tiryaki’den Altınköy’ün yapılış süreci hakkında bilgi alan Bülent Arınç, daha sonra keşif turuna çıktı. Arınç, önce köy ekmeğinin piştiği taş fırına uğradı ve çalışanlarla sohbet etti. Daha sonra Çocuk Etkinlik Evi’ne de uğrayan Bülent Arınç, çocuklarla birlikte topaç çevirip parmak futbolu oynadı. Pazar günü oldukça kalabalık olan Altınköy’de, Başkan Tiryaki ve Başbakan Yardımcısı Arınç’ın vatandaşlarla kurduğu samimi diyalog dikkatlerden kaçmadı. Arınç, düğün öncesi fotoğraf çekimi için Altınköy’ü tercih eden bir çiftin mutluluğuna da ortak oldu.

Bölgenin doğal köy hayatı konseptinden oldukça etkilenen Bülent Arınç, tahta kaşığın nasıl yapıldığını tahta kaşık ustasından, eyer yapımının inceliklerini de eyer ustasından öğrendi. Demirci atölyesine de uğrayan Bülent Arınç, demir ustasından işin incelikleri hakkında bilgi aldı. Köy kahvesini gezerek burada yayık ayranı içen Arınç, su değirmeninde buğdayın una nasıl dönüştüğünü de yerinde gördü. Altınköy’deki hayvanlara da ilgi gösteren Bülent Arınç, minik bir kuzuyu de sevdi.
Kaynak: İHA