Çaylar Banyo Kazanından

Tokat’ta Ramazan ayında bir apartmanın sakinleri, birlikte çay keyfi yaşamak için özel yaptırdıkları semaver şeklindeki banyo kazanını kullanıyor.

Çaylar Banyo Kazanından
Perakende Mahallesi’nde ikamet eden 37 yaşındaki esnaf Fatih Demir, apartman sakinleri olarak bir araya gelerek çay içmek istediklerinde küçük semaverlerin yetmemesi üzerine harekete geçti. Satın aldığı bir banyo kazanına sanayide birkaç değişiklik yaptıran Demir, banyo kazanını semavere dönüştürdü. Yaklaşık 70 litre kapasiteli kazanın üzerine yerleştirebilen 5 demlikle 200 bardak çay demlenen semaverle apartman sakinleri doyasıya çay içme keyfi yapıyor.

Fatih Demir, apartman olarak Ramazan ayında yaptıkları iftar yemeği sonrasında sahura kadar çay içerek sohbet ettiklerini söyledi.

Apartmanda komşuluk kültürünü geçmişte olduğu gibi yaşatmak adına büyük bir semaver yaptırdıklarını ifade eden Demir, “Biz Anadolu kültürü olarak çayı seven bir milletiz. Geniş bir aile olduğumuz için bayramlarda, düğünlerde, Ramazan aylarında bir araya geldiğimizde küçük semaverler yetmediği için soba kazanından özel semaver yaptırdık. Ayrıca kadınların çay işini biraz azaltarak sohbet ortamını daha güzel hale getirmek için düşünmüş olduğumuz bir şey” dedi.

Apartman sakinleri de, Ramazan ayında demlenen çayı birlikte içmenin ayrı bir keyif olduğunu dile getirdiler.
Kaynak: İHA