Derbent'te 'Fasulye Festivali' Düzenlendi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Derbent Kaymakamlığı ve Derbent Belediyesi tarafından "Fasulye Festivali" düzenlendi.

Derbent'te 'Fasulye Festivali' Düzenlendi
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, festivalde yaptığı konuşmada, Derbent'in taze fasulye üretiminde Konya'da açık önde giden ilçe haline geldiğini söyledi.

Ürünün hem lezzette, hem de tonajda ön plana çıkarak Türkiye'de söz sahibi bir konuma geldiğini vurgulayan Acar, şunları kaydetti:

"İlçemizden her gün tırlarla fasulye gönderiyoruz. Düzenlediğimiz festivaller aynı zamanda hemşehrimizle yılda bir kez da olsa bir araya gelerek sıla-i rahimi gerçekleştirme anlamına da geliyor. Burada muhabbet etme imkanı oluyor, görüşmeyenler görüşüyor. Bu festivali 12-13 senedir yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Belki bir dahaki festivali çilek festivali olarak yapar, çileği ön plana çıkarırız. Bir ara kirazı ön plana çıkartırız."

Festivale, AK Parti Konya milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Hüsnüye Erdoğan ve Hacı Ahmet Özdemir, CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlik yemeği ikramı ve mehteran gösterileri ile başlayan festivalde Kur'an-ı Kerim okundu. Festivalin konser bölümünde Türk Halk Müziği Sanatçısı Uğur Demirci ve Grup Genç sahne aldı.

Kaynak: AA