AK Parti'nin İlk Ziyareti CHP'ye

AK Parti, ilk bayram ziyaretini CHP’ye gerçekleştirdi. Ziyaretin ana gündemi hükümet kurma çalışmaları ve cumhurbaşkanı oldu.

AK Parti'nin İlk Ziyareti CHP'ye
CHP’de karşılama heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Parti Meclisi üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek yer alıyor. AK Parti heyetinde ise İstanbul Milletvekilli Erol Kaya, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ve Mahmut Sami Mallı bulunuyor.

Karşılama heyetinin başındaki isim CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "Lütfettiniz, geldiniz, güzel şeyler olacak. Genel başkanlar bayram öncesi bir araya geldiler. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. Sonucundan ümitliyim, İnşallah bakalım hayırlısı" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya da CHP’li vekillerin bayramını tebrik etti. Bayram öncesi başarılı bir şekilde başlayan koalisyon sürecinin bayram sonrası da devam etmesi temennisinde bulunan Kaya, halkın talebinin tecelli etmesini diledi. İlk koalisyonun 1961 yılında kurulduğunu ama çok başarılı olmadığını anlatan Kaya, "Ama inanıyorum ki yeni Türkiye anlayışında bu kültür de geride kalacak ve güçlü koalisyon kurulacak. 7 Haziran’da milletin bir talimatı var, partilerin kırmızı çizgileri değil benim çizgilerimi dikkate alın dediler. İnşallah bayramdan hemen sonra hükümet kurulur" ifadelerini kullandı.

"BU MEMLEKETİN UZLAŞMAYA İHTİYACI VAR"

Bu açıklamaya yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, "Cumhurbaşkanının daha fazla işe karışmasıyla halk ’bu işi daha fazla uzlaşmayla götürün’ dedi.

Bu memleketin uzlaşmaya ihtiyacı var. Bir partinin ben çoğunluğu kazandım diye kendi düşüncesini dayatması doğru değil. İnşallah uzlaşmaya doğru gideceğiz. Memleketin geleceği için gayet olumlu atmosferde bunu göstereceğiz. Belli odaklar özellikle Cumhurbaşkanı için söylüyorlar erken seçime doğru gitmesi için arzu var deniyor. Devlet mekanizmaları kullanılırsa erken seçime götürülebilir. İster koalisyon ister erken seçim olsun bu memleket için en iyisini yapacağız" diye konuştu.

Özçelik, AK Parti’nin dış politikayı çok ileri götüremediğini savunarak CHP’nin daha ileri götüreceğini, özgürlüklerin ileri götürülmesi için birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

"CUMHURBAŞKANININ TARTIŞMA KONUSU YAPILMASI ŞIK DEĞİL"

Özçelik’in Cumhurbaşkanına yönelik eleştirilerine katılmadığını belirten Erol Kaya, "Cumhurbaşkanı Anayasa dışında ne bir şey söylediği ne de bir şey yaptı" dedi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini anımsatan Kaya, "Bu tür koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanının tartışma konusu yapılması çok şık değil. Medeni bir şekilde oturup bu meseleleri çözeriz, ümit varım. Millet bize tek başına iktidar vermedi, oturun anlaşın dedi.

Hiçbir partinin değil milletin kırmızı çizgilerini esas alın dedi.

45 günlük süre ise Anayasanın emridir" diye konuştu.

Ana gündemi koalisyon çalışmaları ve Cumhurbaşkanı olan görüşmede Özçelik, "İster halk, ister Meclis seçsin; Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanıdır" diyerek halkın buna saygı göstereceğini belirtti.

Özçelik, "Beni halk seçti, bir şey yapacağım deniyorsa Anayasa değişikliği yapılması gerekir. Halkımız 7 Haziran’da Parlamenter sistemde kalma mesajı verdi. Halk kutuplaşmadan sıkıldı" dedi.

Görüşmede gazetecilerin sorularına cevap veren AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Mısır’ın Türkiye’ye yönelik davetinin sorulması üzerine, konuya ilişkin çok fazla bilgisi olmadığını belirtti.

Kaya, darbelerin artık günümüz dünyasında yaşanmaması gerektiğini dile getirerek, Türkiye’nin darbeyle bir liderin indirilmesini kabul etmediğini söyledi.

Kaya, devlet ilişkilerinin mutlaka bundan ayrışması gerektiğini vurgulayarak, davet konusunda Dışişleri ve Başbakanın bir açıklama yapacağını belirtti.

CHP’de bayramlaşma sırasıyla DSP, Vatan Partisi, HDP, BBP, Demokrat Parti ve MHP heyetleri CHP Genel Merkezi’ne gelecek. CHP’yi ziyaret edecek son parti ise Saadet Partisi olacak.

Kaynak: İHA