Şeftali Üreticisinin Yüzünü Güldürüyor

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, hasadına başlanan şeftalinin fiyatıyla üreticisinin yüzünü güldürdüğün belirterek "Şeftali üreticisi, son yıllarda en iyi ve altın yılını yaşayacak inşallah" dedi.

Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turgutlu Ovası'nda R-1, Dikseren, Hale ve Tüysüz Erkenci cinsi şeftalinin hasadına başlandığını kaydetti.

Yaklaşık 10 bin dönümlük arazide, yıllık 60 ila 70 bin ton şeftali üretildiğini anlatan Şenol, bu yıl yaşanan olumsuz hava şartlarının etkisiyle rekoltede yüzde 30'luk bir kaybın yaşandığına dikkati çekti.

Rekolte kaybının fiyatlara yansıdığını, fiyatların daha da yükselmesini beklediklerini kaydeden Şenol, "Rekolte kaybı üreticileri üzdü elbette. Ancak bu şeftalinin fiyatlarına yansıdı. Şeftali üreticisi, son yıllarda en iyi ve altın yılını yaşayacak inşallah. Yemeklik şeftalinin kilosu 2 ile 3,5 lira arasında değişiyor. Suluk diye tabir edilen ve özellikle meyve suyu fabrikalarına satılan şeftalinin kilosu ise 40 kuruş" diye konuştu.

Üreticilerin ürün azlığı nedeniyle çabuk müşteri bulduklarını ifade eden Şenol, Turgutlu Sebze ve Meyve Hali'nde şeftalinin kilosunun 2 ile 3,5 lira arasında alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'nde komisyonculuk yapan Zeki Gider ise R-1, Dikseren, Hale ve tüysüz erkenci şeftaliye müşteri bulmakta zorluk çekmediklerini belirterek "Fiyatlar da hem bizim hem de üreticilerimizin istediği seviyede. Umudumuz hasat sonuna kadar bu fiyatların devam etmesi ve daha da yükselmesidir" dedi.

Kaynak: AA