Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Projelerimize sürekli saldırıyorlar. Çiftçilerimizin gelirlerinin artmasını, işsizlerin iş bulmasını istemiyorlar. Kimse bu saldırıları kınamıyor. Bu samimiyetsizliktir. Hükümet olarak projelerimize devam edeceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması
Bakan Yılmaz, beraberinde AK Parti Milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, milletvekili adayları Salim Ensarioğlu, Haşim Haşimi, Oya Eronat, Durdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Mustafa Elgörmüş, Netice Arslan, Alaattin Parlak, Abbas Barış ve İl Başkanı Muhammed Akar ile Çınar ilçesinde kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam İsmail Şanlı ile görüştü.

İlçenin sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında Şanlı'dan bilgi alan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilçeye büyük yatırımlar yapıldığını anlattı.

Çınar'ın önemli potansiyele sahip tarihi bir ilçe olduğunu vurgulayan Yılmaz, "4 bini aşkın çiftçinin bulunduğu bu ilçe 1 milyon dönümden fazla tarım arazisine sahip. Ancak biz bu potansiyeli harekete geçiremedik. Çünkü huzur ve güven olması lazım" diye konuştu.

- "Çözüm Süreci en büyük teşviktir"

"Eskiden sadece edebiyat yapılırdı" diyen Bakan Yılmaz, son 12 yılda hükümet olarak önemli yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Yılmaz, şunları söyledi:

"Özel yatırımlarda eksik kaldık. Özel yatırımlar gelmiyor. Niye gelmiyor? Bunun özü huzur ve güven ortamıdır. Çünkü kimse sermayesini riske atmaz, atmıyor. Biz büyük teşvikler veriyoruz. Özel yatırımcıların buraya gelmesinin formülü Çözüm Sürecidir. Çözüm Süreci sadece siyasi süreç değil, refah sürecidir. Çözüm Süreci'nin adı bile yetti. Çözüm Süreci en büyük teşviktir. Biz huzurun her zaman arkasında olacağız."

"Kalkınmanın formülü huzur ve güvendir. Göç veren değil, göç alan bir bölge olacağız. Bölgemizin kalkınmasını hızlandıracağız" ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Projelerimize sürekli saldırıyorlar. Çiftçilerimizin gelirlerinin artmasını, işsizlerin iş bulmasını istemiyorlar. Kimse bu saldırıları kınamıyor. Bu samimiyetsizliktir. Hükümet olarak projelerimize devam edeceğiz. Bunun için tüm kurumlarımızı kullanacağız. Diyarbakır bugünkü durumuna layık değil. Zenginlik içinde yoksulluk çeken bir il. Diyarbakır'a yazık ediliyor. Diyarbakır'daki tarlaların sulanması siyasete konu edilmemeli."

- "GAP yatırımlarını artırdık"

Bakan Yılmaz, geçmiş yıllarda Çınar'da vahşi sulamaların yapıldığına işaret ederek, şimdi o toprakları geri kazandıklarını söyledi.

Artık topraklara zarar verecek yöntemlerin uygulanmadığına dikkati çeken Yılmaz, çiftçilerin bu kapsamda eğitildiğini aktardı.

Yılmaz, artık ticaretin artacağını, tarıma dayalı sanayide yeni bir dönem başlayacağını vurgulayarak, bölgede daha fazla fabrikalar kurulacağını ifade etti.

GAP'ın geçmişte büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, gelecekte de yapacağını anlatan Yılmaz, eksik kalan sulamaların da tamamlanacağını dile getirdi.

Yılmaz, "Birileri, 'Bu GAP niye bitmiyor? diyor. Niye bitsin ki? Çünkü GAP demek yatırım demek. GAP yatırımlarını artırdık. Yeni eylem planından sonra yatırımlar hızlı bir şekilde yükselecek. Yollar, hastaneler, okullar, yollar yapılıyor. Bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, kaymakamlığın ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve AK Parti İlçe teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi.

Yılmaz, buradaki konuşmasında, geçmişte yapılan yanlışlıkların herkes tarafından bilindiğine değinerek, "AK Parti'den öncesini ve sonrasını herkes biliyor. AK Parti'nin yaptıklarını insanlar her yerde yaşıyor, görüyor. Daha fazla yapılması gerekenler olabilir, eksiklikler olabilir. Ama biz hepsini tamamlayacağız" dedi.

Çınar'da 22 bin vatandaşa sosyal destek verildiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"900'e yakın engelliye evde bakım hizmeti veriyoruz. 300'e yakın insanımıza engelli vatandaşlarımıza baktığı için para ödüyoruz. Ailelere öğrenci başı ücret ödüyoruz. Çınar'da dul 500 kadına maaş veriyoruz. Eğitime ve sağlığa yaptığımız yardımlar çok önemli. Çınar'da ilk defa bu kadar insanımıza sosyal destek veriyoruz. Bu insanlarımızın hayır duası bize yeter. Bunu niye yapıyoruz? Çünkü anne ve baba çocuğuna maddi durumundan dolayı yeterince destek veremeyebilir. Biz bu kısır döngüyü kırıyoruz. Gençlerimiz hak ettiği yere gelecek."

- "Amaçları Türkiye'nin istikrarını bozmak"

Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin özgürlükler noktasında da önemli icraatlar yaptığını belirterek, şunları söyledi:

"Biz insanın dili, rengi, ırkı ne olursa olsun inancını yaşaması noktasındayız. İnancını yaşamayan insan başarılı olamaz. İnsanları kullandılar. Şimdi ise Diyanet ile uğraşıyorlar. AK Parti döneminde biz bunlara son verdik. Başörtüsü önündeki engelleri kaldırdık. Bunun için rabbimize şükretmemiz gerek. Okullarda Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi seçmeli ders olarak okutuluyor. Bunun için AK Parti'ye oy vermeye değmez mi? Diğer siyasi partiler bu topluma ne sağladı? Hangi derde derman oldular. Hangi eserleri var. Hangi özgürlükleri genişlettiler. İnsanlara bir sürü laf ediyorlar. Ciddiyetlerine bakıldığı zaman farklı farklı görünüyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. 6-8 Ekim, Gezi ve 17 Aralık'ın temelinde aynı zihniyet var. Hepsinin amacı Türkiye'nin istikrarını bozmak."

Herkesten 7 Haziran'da yapılacak seçimlere odaklanmasını isteyen Yılmaz, "Küskünlükleri bir kenara bırakalım. Büyük resme bakalım. Ağaçlara bakarken ormanları kaybetmeyelim. Namaza durduktan sonra konuşma olmaz. Kendi meselelerimizi bir kenara bırakıp, 7 Haziran'a odaklanalım. Çınarlılardan çok şey bekliyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet daha sonra AK Parti'nin ilçedeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA