MHP'li Tarkan Akıllı'dan Beklemeden Emeklilik Vaadi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili adayı Tarkan Akıllı, iktidara geldiklerinde yaşlılara yapılan yardımların arttırılacağını ve emeklilik hakkı kazanmasını rağmen bekleme süresi gibi çeşitli sebeplere emekli olamayan vatandaşların emekli edileceğini söyledi.

MHP'li Tarkan Akıllı'dan Beklemeden Emeklilik Vaadi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya milletvekili Adayı Tarkan Akıllı 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri kapsamında çalışmalarını Gündoğmuş İlçesi’nde sürdürdü. İlçe Başkanı Ali Yüksel ve yöneticilerle birlikte Serinyaka Köyü’ne giden Tarkan Akıllı, burada bir mevlide katıldıktan sonra köyde yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret etti. 88 yaşındaki Ayşe Soydan’ı ziyaret edenve Soydan’la bir süre sohbet eden Akıllı, MHP’ye destek istedi. MHP iktidarında yaşlılara ve yoksullara yapılan yardımların artacağını kaydeden Akıllı, “MHP’nin yönetim anlayışı; ‘insanı yaşatki, devlet yaşasın’ şeklindedir. Bu neden MHP iktidarın hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Devlet olarak her türlü tedbiri alacağız” dedi.

YAŞLILAR KORUNUP KOLLANACAK

Hasta, engelli ve yoksul yaşlıların korunup gözetileceğini ve onların yaşam sevincini artıracak ve yaşam kalitesini koruyacak sosyal politikaların uygulamaya konulacağını vurgulayan Akıllı; “Yaşlılıkta yaşam kalitesini düşüren hastalık ve bakıma muhtaçlık problemlerine yönelik çözümler getirilecek, yaşlıların sağlık hizmetlerine kolay erişimi sağlanacak, yaşlı sağlık hizmetlerinin standardı yükseltilerek bu hizmetlerden etkin bir şekilde yararlanma temin edilecek. Yaşlılara, günlük yaşamını sürdürebilmesi için çağdaş standartlarda bakım ve yardım hizmetleri sunulacak. Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için “sosyal bakım yardımı” ödemesi yapılacak” dedi.

YARDIMLAR ARTIRILACAK

İktidar partisi mensuplarının biz iktidar gidersek yaşlı aylıklarının kesileceği şeklinde propaganda yaptığına dikkat çeken Akıllı; “MHP olarak biz vatandaşlarımıza daha fazla yardımda bulunacağız. Halen her ne ad altında olursa olsun taşıdığı şartlar itibariyle sosyal yardım ve destek alan hiçbir vatandaşımızın aldığı yardım ve destek kesilmeyecek iktidarımızda da devam edecek. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecek” diye konuştu.

EMEKLİLİK HAKKI KAZANANLAR YAŞI BEKLEMEYECEK

Türkiye’de emekli vatandaşlarında çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğünü kaydeden Tarkan Akıllı sözlerine şöyle devam etti: “Şimdi emeklilik hakkı kazanmasına rağmen binlerce insanımız hükumetin uygulamalarından dolayı emekli olamamaktadır. İşe girdiği tarihte tabi olduğu mevzuata göre emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayılarını tamamlayan ancak yaş düzenlemesi nedeniyle emekli olamayanların mağduriyetleri giderilecek. Emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve yaş şartını tamamlayan ancak prim gün sayısını dolduramayan ve doldurma imkanı da bulunmayan vatandaşlarımıza, borçlanma imkanı verilerek emekli olabilmeleri sağlanacak. Emeklilere, her yıl Mart ve Eylül ayı içinde “Emekli Destek Ödeneği” adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında 2 bin 800 TL ödeme yapılacak.”

BELDE VE KÖYLER GERİ GELECEK

Büyükşehir Yasası’yla birlikte tüzel kişilikleri kalkan köy ve beldelere eski haklarının geri verileceğini kaydeden Akıllı, “Binlerce kişinin yaşadığı beldeler şimdi mahalle oldu. Köyle mahalle oldu. MHP’nin iktidarında köyler ve beldeler yeniden kurulacak. Vatandaşlarımızın daha hızlı ve etkin hizmet alması sağlanacak” dedi.

Özellikle orman köylerinde yaşayan vatandaşların sorunlarının çok hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını ifade eden Akıllı; “Orman kadastrosu ile genel kadastro birleştirilerek, mülkiyet anlaşmazlıklarının giderilmesi temin edilecek. Bu kapsamda 2/B sorunu “villa” ile “yayla evi” sahipliğini birbirinden ayıran adil ve hakkaniyetli bir yöntemle çözülecek, büyük kent merkezlerinde ve sahillerde rant dağıtma yolu olarak kullanılmasına izin verilmeyecek, özellikle orman köylüsünün mağduriyetleri giderilecek. Köylülerimize yeni iş imkanları oluşturulacak” dedi.

Kaynak: İHA