Gazi Üniversitesi’nin Yeni Pedodonti Kliniği Modern Donanımıyla Çıtayı Yükseltecek

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yeni açılan Pedodonti Anabilim Dalı Kliniği ile eğitim ve sağlık alanındaki konumunu daha da güçlendirdi.

Gazi Üniversitesi’nin Yeni Pedodonti Kliniği Modern Donanımıyla Çıtayı Yükseltecek
Pedodonti Anabilim Dalı Kliniği, modern donanımıyla sunulan tedavi hizmetlerinin de çıtasını yükseltecek.
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin girişimi ve Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in desteğiyle kurulan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Kliniği hizmete açıldı. Açılıştan önce Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber fakültede incelemelerde bulundu. Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Kliniği ve Pedodonti İlk Muayene ve Sedasyon Ünitesi’ni ziyaret eden Büyükberber, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necmi Gökay, Doç. Dr. Mustafa Sancar Ataç, Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Alaçam ve Prof. Dr. Ertan Delilbaşı’dan bilgiler aldı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Necmi Gökay, Türkiye’de çocuk cerrahisi alanında en çok çalışan fakültelerden birinin Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olduğunu vurguladı. Çocuk cerrahisinde verilen hizmetlerin pahalı olmadığını ve bu hizmetlerin sabır istediğini söyleyen Gökay, “Biz, fakülte olarak elimizden geldiğince bu konuda çalışıyor ve çabalıyoruz. Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi pedodonti alanında önemli noktadır” dedi.

“DUS’TA DERECEYE GİRENLER GAZİ’Yİ TERCİH EDİYOR”
Fakülte hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Mustafa Sancar Ataç, sedasyon ünitesini Türkiye’de engelli hastalara en ciddi hizmeti veren ünite olarak niteledi. Ataç, Rektör Büyükberber’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Sizin katkılarınız sayesinde çok ciddi bir potansiyele sahip hale geldik” dedi

Fakültenin eğitimdeki kalitesiyle adından söz ettirdiğine değinen Doç. Dr. Ataç, “DUS’ta (diş hekimliği uzmanlık sınavı) dereceye giren öğrenciler Gazi Çene Cerrahisi’ni tercih ediyor” diye konuştu.

“HASTANE İÇİNDE BİR BÖLÜMÜMÜZ OLURSA HARVARD ÜNİVERSİTESİ İLE YARIŞIRIZ”
Fakültedeki sağlık hizmetlerinin standardının uluslararası düzeyde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ertan Delilbaşı ise, “Bir enfeksiyon hastası Amerika’da bir departmana gittiğinde nasıl tedavi görüyorsa bizde de o tedaviler yapılıyor. Gerçekten burası çok büyük bir şans. Biz herkesle çalışırız. İyi bir noktadayız. Hastanenin içine diş hekimliğiyle ilgili bir departman kurulursa Harvard Üniversitesi’yle yarışırız. Biz, Türkiye’nin en iyi diş hekimliği fakültesi ağız diş çene cerrahisi departmanıyız. Bize Gazi Hastanesi içinde bir bölüm ayarlanması durumunda bir yıl içinde dünya çapında bir klinik olacağımıza söz verebilirim” dedi

Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Alaçam da, Pedodonti Anabilim Dalı ile ilgili bilgiler verdi. “Bugün ilk muayene ve sedasyon ünitesinin yanı sıra 30 diş ünitesi bulunan pedodonti kliniğinde ayda ortalama 4 bin sağlıklı çocuk hastaya tanı ve tedavi hizmeti vermekteyiz” diyen Alaçam, şöyle devam etti:
“Sedasyon altında da tedavi hizmeti verilen engelli ve uyumsuz hasta sayısı aylık ortalama 70 civarında. Pedodonti Anabilim Dalı değerli kadrosuyla ülke çapında saygın bir yere sahip olup, uzmanlık ve doktora programlarında alanında önde gelen tercihlerdendir.”
Ünitelerin ve kliniklerin incelenmesinin ardından Rektör Büyükberber, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Kliniği’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından kliniği gezen Büyükberber, “Ellerinize, emeklerine sağlık. Her şey çok güzel olmuş. Çalışmalarınızda size destek vermeye hazırız. Size hastanemizde bir bölüm oluşturabiliriz. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi

Açılış fuaye alanında düzenlenen kokteylin ardından son buldu

Kaynak: İHA