Tübitak Van Bölge Yarışması

Siirt Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Van'da 46'ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Siirt'ten bir projenin bölge birincisi olduğunu bildirdi.

Suay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada, fizik alanında sergilenen "Elastisite katsayısının ve küçük uzama miktarlarının optiksel olarak bilgisayar ortamında hesaplanmasını sağlayan bağıntı" adlı projenin bölge birincisi seçildiğini belirtti.

Birinci seçilen projenin 25-27 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye Final Yarışması'na katılacağını ifade eden Suay, "İlimizden Van Bölge Yarışması'na davet edilen 8 proje vardı. Sosyal Bilimler Lisesi'nden danışman öğretmenliğini Mehmet Maruf Çevik'in yaptığı ve Mubin Onur Tufan ve Muhammed Süleyman Olgun adlı öğrencilerimizin fizik alanında hazırladığı proje bölge birincisi olmaya hak kazandı. Dereceye giren ve girmeyen bütün projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: AA