Şükrü Tül Konak'ta Unutulmadı

Konak Belediyesi, 13 Mart’ta hayata kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi Müzecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Arkeolog Şükrü Tül için bir anma etkinliği düzenlendi.

Şükrü Tül Konak'ta Unutulmadı
Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Tül’ün dostları, öğrencileri, sevenleri ile eşi Yeşim ve oğlu Ege Tül katıldı. Anma etkinliğinde duygu dolu anlar yaşanırken, dostları zaman zaman gözyaşlarını hakim olamadı. Şükrü Tül’ün arkeoloji gezilerini düzenleyen ve anma etkinliğine katkı sağlayan Ebruli Turizmin sahibi Resmiye Dinlenmez, törende yaptığı konuşmada bir dostu kaybetmenin acısını yaşadığını dile getirerek, “Hayatına dokunduğu, tanıştığı herkesin üzerinde derin izler bırakarak aramızdan ayrıldı. En verimli çağında kaybettiğimiz Şükrü Hocamızı daima büyük bir özlem ve saygıyla hatırlayacağız” dedi.

Anma etkinliğinde Tül’ün dostları, sevenleri ve öğrencileri de söz alarak anılarını paylaştı. Tören sonunda konuklara Şükrü Tül’ün çok sevdiği ve üzerinde "Şükrü Tül’ü sevgi ve saygıyla anıyoruz" yazan gazozlar ikram edildi. Grup Okeanos ise hocanın en sevdiği rembetiko şarkılardan oluşan güne özel repertuarı ile sevenlerine bir performans sergiledi. Etkinlik öncesi de kültür merkezi önünde Şükrü Tül için lokma dökülerek, vatandaşlara ikram edildi.
Kaynak: İHA