MGK Salonu'nda dikkat çeken ayrıntı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başlayan MGK toplantısında bu ayrıntı gözlerden kaçmadı

MGK Salonu'nda dikkat çeken ayrıntı
MGK Salonu'nda dikkat çeken ayrıntı
Milli Güvenlik Kurulu'nun Nisan ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında saat 14.35'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda başladı. Toplantı; Gülen cemaatinin paralel yapılanmalarıyla ilgili unsurlarıyla mücadelede alınacak kararlar çerçevesinde kritik bir önem taşıyor. MGK toplantısında, Kırmızı Kitap olarak adlandırılan devletin güvenlikle ilgili temel belgesinin güncelleştirilmesi yönünde karar alınıp alınmayacağı Ankara'daki merak konularının başında geliyor.

4 SAATLİ DEKOR

Toplantı salonunda yeni bir düzenlemeye gidilmesi de dikkat çekti.

Salonun ortasında masa arasındaki boşluğa, 4 ayrı yönde 4 saatin yer aldığı piramit figürlü bir dekorun konulması dikkat çekti.

BAŞBAKANLIK KONUTU'NDA HAZIRLIK TOPLANTISI

MGK öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Konutu'nda bir hazırlık toplantısı yapıldı. MGK üyesi bakanların katıldığı bu toplantı, bir saat sürdü. MGK toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda saat 14.35'te başladı. Erdoğan'ın tutumu nedeniyle milletvekili aday adaylığından çekilerek MİT Müsteşarlığı'na yeniden getirilen Hakan Fidan da bugünKÜ toplantıya katıldı. Fidan, istifası nedeniyle Şubat ayındaki toplantıya katılmamıştı.

KIRMIZI KİTAP ÇALIŞMASI

Erdoğan; Fethullah Gülen cemaatinin paralel yapılanmalarının, Kobani olayları sonrası ortaya çıkan eylemlerin neden olduğu kamu düzeni sorunlarına yönelik tedbirlerin yer almasının beklendiği ve Türkiye'nin temel devlet güvenliğiyle ilgili tehdit algılarını içeren ve Kırmız Kitap olarak adlandırılan belgenin güncellenmesi konusunda,

10 Nisan'da MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ile görüşmüştü. Bu görüşmede, MGK'nın gündemine getirelecek konular ve Milli Güvenlik siyaset Belgesi'nin (Kırmızı Kitap) Milli Güvenlik Kurulu'nda kararlaştırılması planlanan yeni güncel hali üzerinde durulmuştu.

Ankara'da gözler bugün öğleden sonra MGK toplantısında, milli güvenlik siyaset belgesinde paralel yapılanmaya yer veren bir karar alınıp alınmaması konusuna çevrildi. Gülen cemaatinin paralel yapılanmayla ilgili yapılarının, Kırmızı Kitap'ta ulusal güvenliği tehdit eden yapılar arasında yer alabileceği ihtimalinin yüksek olduğu üzerinde duruluyor.