Kartepe’de Çevre Çalışmaları Hızlandı

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kaynağında ayrı toplama" çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kartepe’de Çevre Çalışmaları Hızlandı
Teknolojinin ilerlemesi ve nüfusun artışı ile birlikte kullanılan elektrikli ve elektronik cihaz sayısındaki artışı dikkate alan Kartepe Belediyesi yetkilileri, elektrikli ve elektronik atık miktarında artışa karşı önlemlerini aldı. Elektronik ürünlerin yapımında klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar kullanıldığını belirten belediye yetkilileri, “Örneğin bilgisayar ve monitörlerde kurşun ve bunun gibi insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu atıklar normal durumda kullanıcı için riskli olmayıp, yok etmek amacıyla atıldıklarında çevreye tehlike oluşturabilir. Elektronik atıklar hem kıymetli metaller hem de tehlikeli metalleri içerebilir. Dolayısıyla içindeki tehlikeli toksik maddeler atıldıklarında, yakıldıklarında hem insan hem de çevre sağlığını tehdit etmektedirler” şeklinde görüş belirttiler.

Proje kapsamında bilgisayar, CD, elektrikli küçük ev aletleri, beyaz eşyalar, elektrikli ve elektronik iş aletleri, oyuncaklar ve tıbbi cihazların toplanarak değerlendirilmesi sağlanarak değerlendirilemeyen kısımlarının ise geri kazanımının sağlanması için lisanslı firmaların geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Atilla Karagöz, “İlçe halkımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz, elektronik atıkların kaynağında ayrı toplanması çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Vatandaşlarımız ellerinde bulunan elektronik atıkları müdürlüğümüze ait telefonu arayarak haber verdikleri takdirde ekiplerimiz gelerek atıkları teslim alırlar. Aracı olan vatandaşlarımız ise Köseköy Mahallesinde bulunan Atık Getirme Merkezi’mize bırakabilirler” dedi.
Kaynak: İHA