Chp'nin Niğde Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben size bir söz veriyorum; Kim üretiyorsa, kim alın teri döküyorsa, ister fabrikada, ister tarlada, ister bakkalda, ister lokantada, insanın harcadığı her değerin hakkını vermek benim boynumun borcudur. Çünkü ben siyaseti insan için yapıyorum, siyaseti sizin için yapıyorum" dedi.

Chp'nin Niğde Mitingi
Kılıçdaroğlu, partisince Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Niğdeli üreticilerin en temel sorununun elektrik parası ve faiz olduğunu vurgulayarak, "Diyorlar ya faiz lobisi nerede diye, faiz lobisine çalışıyorlar. Niğdeli patates üreticisine sor bakalım faiz lobisi nerededir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Elektrik borcunu ödemedi diye dünyanın faizini yüklüyorlar. Ben size bir söz veriyorum; Kim üretiyorsa, kim alın teri döküyorsa, ister fabrikada, ister tarlada, ister bakkalda ister lokantada, insanın harcadığı her değerin hakkını vermek benim boynumun borcudur. Çünkü ben siyaseti insan için yapıyorum, siyaseti sizin için yapıyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda bulunduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"Size 13. yılın sonunda tablo ne onu anlatayım. Bir, 6 milyon 200 bin işsizimiz var. İki, 17 milyon yoksulumuz var. Üç, aylığı bin liranın altında olan, açlığa mahkum edilen 8 milyon emeklimiz var. Eğer siz, 13 yılda yoksulluğu yenemediyseniz, işsizliği giderememişseniz, insanları perişan etmişseniz, Türkiye'yi bu noktaya getirmişseniz yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Ne zaman 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağız."
Kemal Kılıçdaroğlu, Niğdelilere şöyle seslendi:
"Yeni bir başlangıca var mısınız, yaşanabilecek Türkiye'ye var mısınız? Sözüm söz hiçbir ayrım yapmayacağım. İster CHP'den olsun, ister başka partiden olsun. Türkiye'nin herhangi bir yerinde işsiz bir çocuğumuz varsa o çocuk benim çocuğum olacaktır. Türkiye'nin herhangi bir yerinde aç yatan bir çocuk varsa o çocuk benim çocuğum olacaktır. Ben bu ülkenin bütün vatandaşları için çalışacağım. Çünkü ben vatandaşlarımı ayırmıyorum. İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun,insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır."
Sadece 4 yılda, bu ülkedeki hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğinin, hiçbir ailenin "ben yoksulum" demeyeceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, aile sigortası getireceklerini, bu sayede hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altına düşmeyeceğini anlattı.
Kılıçdaroğlu, asgari ücretin 949 lira olduğuna dikkati çekerek, iktidara geldiklerinde asgari ücretten vergi almayacaklarını ve asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracaklarını kaydetti.

2002'de Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin, Türkiye'nin toplam servetinin yüzde 39'una sahip olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, 2014'de bu oranın yüzde 54'e yükseldiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, refahı tabana yayacaklarını vurgulayarak, "Huzurlu bir toplum, barış içinde yaşayan bir toplum, açlığı ve yoksulluğu olmayan bir toplum, bunu inşa etmeye çalışıyoruz. Böyle bir devletin adı nedir? Sosyal devlettir. Yani vatandaşını, sizleri, yoksulu düşünen devlettir" dedi.

- "Niye ön seçim yapmıyorsun?"
Türkiye'ye demokrasiyi getiren parti olduklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milletvekilinin ismini listeye Ankara'da masanın başında yazmadım. Siz seçtiniz. Türkiye'de 56 ilde, milletin vekillerini milletin kendisi seçti. CHP dışında kimse bunu yapmadı. Hiçbir parti cesaret edemedi. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor. Biz güveniyoruz. Yeri gelince millet diyorsan, millete niye güvenmiyorsun, niye ön seçim yapmıyorsun, niye millet sandığa gidip kendi milletvekilini seçmiyor? Bir de ağızlarından demokrasiyi düşürmüyorlar. Hadi canım siz de.
Biz diyoruz; demokrasi mi, adres CHP, insan hakları mı, adres CHP, millete saygı mı adres CHP, yoksullukla mücadele mi adres CHP, taşeronluğa son mu adres CHP, çiftçi için mazot 1,5 lira mı adres CHP, Türkiye'nin temel taşı adres CHP."
Konuşmasında taşeron işçilerin sorunlarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, bu sistemi tamamen değiştireceklerini belirterek, "köle tüccarlarının" aradan çıkarılacağının da sözünü verdi.
Her vatandaşın iş güvencesi ve hakkını isteme yolunun bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Şimdi propaganda yapıyorlar. 'CHP gelirse imam-hatip okullarını kapatacakmış' Niye kapatalım? İmam-hatip okullarını kuran CHP, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran zaten CHP. Yalana dolana itibar etmeyin.
Kim diyorsa ki 'Ben inancımdan ötürü ötekileştiriliyorum', gelsin beni bulsun. Ben onun önüne düşeceğim, inancını özgürce yapması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Hiçkimse etnik kimliğinden ötürü dışlanmasın, vatandaş bizim vatandaşımızdır" diye konuştu.

Hükümetin elmas, inci ve yakuttan vergiyi sıfırladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Niğdelilere CHP'nin de mazottan vergi almayacağının sözünü verdi.
Yaşanacak bir Türkiye istediklerini anlatan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da CHP logosunun altına basılacak her mührün, yoksulluğun sıfırlandığı, işsizliğin görülmediği, huzurun, barışın, refahın yayıldığı bir Türkiye'ye "merhaba" olacağını kaydetti.

İktidara gelmeleri halinde, üniversite öğrencileri için yatırım ve projelerini de hayata geçireceklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün enerjimi, yandaşlar için değil, vatandaşlar için harcayacağım. Siyaset zenginleşme aracı, köşeyi dönme aracı değildir. Siyaset halka adanmışlık ve halka hizmet etmenin yoludur" dedi.


(Bitti)
Kaynak: AA