İhh'dan 'Yetimlerle Buluşma' Etkinliği

Mardin İnsani Yardım Derneği (IHH), Mardin'de "Yetimlerle Buluşma" etkinliği düzenledi.

Mardin İHH'nın bir otelde düzenlediği kahvaltıda konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, sivil toplum kuruluşları ve devletin imkanlarıyla en dezavantajlı grupların ve yetimlerin yanında olmaya çalıştıklarını ve bunun yeterli olmadığını söyledi.

Kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetimlerle ilgili yapması gereken mutlaka bir şey olduğunu dile getiren Koçak, şöyle konuştu:
"Bütün algımızı, bütün dikkatimizi en dezavatajlı gruplara yönlendirmek zorundayız. Bunun başında da yetimlerimiz geliyor. En çok şefkate muhtaç olanlar, bizim hem maddi, hem de manevi ilgimize muhtaç olan kardeşlerimiz, yetim kardeşlerimizdir. Günün 24 saati nerede ulaşılmamış bir yetim gördüysek onula beraber olmanın yollarını bulmalıyız. Bunun hiç bir şekilde mazereti olamaz. Yetim gördüğünüz andan itibaren onun ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen bütün gayreti, bütün imkanları sarfetmek durumundayız. Eğer bizim dikkatimizden kaçan ve ulaşamadığımız yetim kardeşimiz varsa kamu çalışanı ve yöneticileri olarak vebal altındayız. Sadece kamu görevlileri olarak değil burada yaşayan bütün insanlar vebal altında demektir."
Koçak, kamu, özel sektör ve STK demeden başta yetimler olmak üzere tüm dezavantajlı diye nitelendirilecek yoksul, işsiz, engelli ve diğer gruplardaki bütün vatandaşlarla şefkat kurma konusunda yardımlaşılması ve beraber hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Koçak, "Sonuçta hizmet edeceğimiz, şefkat elini uzatacağımız inanlarımıza kamu, özel ayırımı yapmaksızın kaynaklarımızı ortak kullanmamız lazım. Yetimlerle ve aileleriyle bu gün düzenlenen kahvalotı programının sembolik anlamının çok büyük olduğu kanaatindeyim" dedi.

Mardin İHH Başkan Vekili Süleyman Demir de, Mardin genelinde 800 yetimin bulunduğunu, bu yetimlerden sadece 355'ine aylık 90 lira maaş bağlayabilkdiklerini belirtti.

Demir, "Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızdan, kendilerine ulaşamadığımız yetimlere sahip çıkılması için yardımlarını esirgememelerini talep ediyoruz. Aslında yetimler, bereketi beraberlerinde getirir. Çünkü, yetimler, ümmetin yetimleridir. Bizler, yetimlere ne kadar sahip çıkarsak o kadar iyi olur" dedi.

Vali Koçak ve kaymakamlar, yetimlere oyuncak dağıttı.

Etkinliğe, hayırseverler ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA