Mardin'de Sigara Yasağına Uyan Esnafa Teşekkür Belgesi

Mardin'de sigara yasağına uyan esnafa teşekkür belgesi verildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Savurkapı Mahallesi'nde kıraathane işleten Cesim Gündüzvar'ı ziyaret etti.
İş yerinde sigara içilmesine izin vermeyen Gündüzvar'a teşekkür belgesi veren Günlüoğlu, yasağa uyan vatandaşlara teşekkür etti.
Sigara yasağına uyan kahvecilerin devlet yetkilileri tarafından da ödüllendirilmesi gerektiğini belirten Günlüoğlu, şöyle dedi:
"Kahvede oturan müşterilerin sigara yasağına riayet ettiklerini gördük ve çok mutlu olduk. Çok nezih bir ortamda sohbet ederek çaylarını yudumlayan müşterilerin tutumu gerçekten taktir edilmeye değerdi. Dileğimiz odur ki, herkes bu yasağa uysun. Bu görev hepimizin görevidir. B ütün kahvehanelerin kapalı alanlarda sigara yasağına uymaları, müşterilerini bu konuda uyarmaları gerekir, bu aynı zamanda hepimizin vatandaşlık görevidir."
Kapalı alanlarda sigara içilmesi yasağı ile ilgili kanun çıkarmanın yeterli olmadığını kaydeden Günlüoğlu, yetkili birimlerinin denetimlerini sıklaştırarak caydırıcı tedbirlerin alınması istedi.
Kaynak: AA