Chp Konya Milletvekili Kart, Gündemi Değerlendirdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, gündemi değerlendirdi.

Kart, partisinin il binasında düzenlediği toplantıda, 'ekonomi', 'başkanlık sistemi', 'yargı bağımsızlığı' ve 'özelleştirme' gibi konularda açıklama yaptı.
Seydişehir alüminyumun özelleştirilmesi ile burada bir işgal ve soygun yapıldığını, işgalin hala sürdüğünü savunan Kart, şunları kaydetti:
"Planlı ve tertipli olarak 17 Aralık'ın baş aktörlerinden birisini Seydişehir'deki işgali yapan grubu getirip ortak yapıyorsun. Onlar da ne yapıyorlar? Ankara'daki ağabeylerine güveniyorlar. 'Nasıl olsa bizi denetleyen yok' diyorlar. 3 liralık alacağı için 13 lira masraf yapıyor ve çiftçinin boğazını sıkıyor. İşte Türkiye'de özelleştirmelerin geldiği nokta... Bir taraftan Seydişehir'de olduğu gibi yolsuzluk yapıyorsun, 4,5 milyar dolar değerindeki tesisleri 305 milyon dolara 14'te 1 fiyatına birilerine peşkeş çekiyorsun, bir taraftan da kamu hizmet yapılamaz hale geliyor."
Kart, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifasının önemli bir olay olduğunu belirterek, bunun çok önemli anlamı ve sonuçları olacağını bildirdi.
Kaynak: AA