Muammer Sarıdemir Açıklaması

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) 2. Dönem Özel Eğitim Sınıf Öğretmenleri ve Rehberlik Şube Müdürleri toplantısı, Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Muammer Sarıdemir Açıklaması

Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi'nin (RAM) ev sahipliğinde Şule Muzaffer Büyük Kız Meslek Lisesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda yapılan toplantıya; Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Özel Eğitim ve Rehber öğretmenlerinden sorumlu Manavgat Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç,Serik Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Özen, Akseki Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Sevim, Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Sibel Bayram, Manavgat, Serik, Akseki ve İbradı'da görev yapan Özel Eğitim Rehber öğretmenleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, özel eğitimin önemine vurgu yaparak, “Bilindiği gibi özel eğitim, eğitimin belki de en önemli basamaklarından biri. Adı üzerinde burada ki çocuklarımız özel çocuklar. Ve o çocuklarımızın topluma kazandırılması, öz bakım becerilerini kazanabilmeleri ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek hale getirebilmemiz bile bu çocuklarımız için çok önemlidir. Bu yüzden de özel eğitim öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Özverili çalışmamız gerekir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Sarıdemir’in konuşmasının ardından Manavgat Milli Eğitim Şube Müdürü Menderes Tunç başkanlığında gerçekleşen toplantıya geçildi. Toplantıda; Online Randevu Sisteminin Tanıtılması, Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama Süreci, BEP Hazırlanması, Öğrencilerin Nakil ve Yerleştirme İşlemleri, Sürekli Devamsız Öğrencilerin Okula Erişiminin Sağlanması, Özel Eğitim Sınıf, Öğrenci ve Öğretmen Bilgilerinin Güncel Olarak İlçe MEM ve RAM da tutulması, Ailelere Özel Eğitim Konusunda Eğitim Verilmesi, Yönetici ve Öğretmenlerin Özel Eğitim Konulu Eğitim İhtiyacı, Özel Eğitim Sınıflarına Yapılan Ziyaretlere İlişkin Raporların İl ve İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kuruluna Gönderilerek Değerlendirilmesi, Özel Eğitim Sınıflarında Kayıtlı Öğrencilerin Takvim Yaşı ile E-okul Sınıf Kaydı Arasında Karşılaştırma Yapılması, TEOG Öğrenci Yerleştirme İşlemleri ile Yabancı Dil Muafiyeti, Konularının Dahil Edilerek Görüşülmesi, Bilgilendirme Yapılması ve Bağlayıcı kararlar alınması görüşüldü.

Toplantıda hakkında bilgi veren Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Adnan Tahir Gençyürek, Özel Eğitim Rehber Öğretmenleri ve Şube Müdürleri ile birlikte yıllık olağan toplantı yaptıklarını belirterek, “Arkadaşlarımıza Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi 'nin (RAM) hazırladığı özel eğitim raporları ile ilgili eğitsel değerlendirme ve tanılama sürecini anlatacağız. Bu sürecin detayları ile ilgili bilgilendirme yapacağız. Bununla birlikte Özel Eğitim öğrencilerinin sınıfların, öğretmenlerin güncel tutulması ve bunlarla ilgili çalışmalar yapılması için bu süreci anlatacağız. Bilgilerin nerede toplanması gerektiği konusunda bilgi vereceğiz. Ayrıca Özel Eğitim Öğrenci, engelli velilerine yönelik planlanması gereken çalışmalar var. Öğretmen yönetici özel eğitim de bunları kaynaştırma ve pazarlanması konusunda nasıl bir yol izleneceği konusunda eğitim verilmesi ile ilgili bilgilere kısa kısa değineceğiz eğitim seminerimizde. Biz Ram olarak önümüzde ki aylarda seminerler düzenleyeceğiz ama özel eğitim öğretmenlerimiz ve şube müdürlerimize bu konun öneminden bahsedeceğiz. Bu gün bu toplantıda alınan kararlar doğrultusunda daha sonra yöneticilere, öğretmenlere ve ailelere burada alınan kararlar doğrultusunda eğitim vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA