Söğüt'te Acemi Erler Yemin Etti

SöğŸüt ilçesinde, Jandarma UlaşŸtırma EğŸitim Tabur KomutanlığŸında görevli 1995/1 tertip bin 387 acemi er düzenlenen törende yemin etti.

ErtuğŸrulgazi tören alanında gerçekleşŸtirilen etkinliğŸe, Kaymakam Mitat Gözen, Jandarma UlaşŸtırma EğŸitim Taburu ve Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan, Belediye BaşŸkanı Halil AydoğŸdu ve daire müdürleri ile asker aileleri katıldı.


Alan, törende yaptığŸı konuşŸmada, yeminin, askerliğŸe yürekten bağŸlanışŸ teminatının şŸeref, bedelinin de gerektiğŸinde vatan uğŸrunda ölmek olduğŸunu belirterek, şŸunları kaydetti:
"şžanlı Türk bayrağŸımızla anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşŸlarınızla omuz omuza vererek, namus ve şŸerefiniz üzerine ant içeceksiniz. EdeceğŸiniz bu yeminle, Atatürkçü düşŸünce sistemi ışŸığŸında, bağŸımsızlığŸımızın, toprak bütünlüğŸümüzün, Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı ve kararlı birer savunucusu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katılacaksınız. TaşŸıdığŸınız üniformanın, yüce Türk milletinin şŸerefinin simgesi olduğŸunu unutmayınız."
YaşŸ kütüğŸüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, 4 haftalık eğŸitim boyunca eğŸitim, atışŸ ve spor dallarında başŸarılı olanlarla birliğŸe ilk katılan erlere ödülleri verildi.

Vatani görevlerini SöğŸüt Jandarma UlaşŸtırma EğŸitim Tabur KomutanlığŸında yapan 21 babaya ve onlara eşŸlik eden anneye, yine aynı yerde görev yapan oğŸulları çeşŸitli hediyeler verdi.
Jandarma UlaşŸtırma EğŸitim Tabur KomutanlığŸı Bandosunun marşŸlar çaldığŸı yemin töreni, Jandarma MarşŸı'nın okunması ve tören geçişŸiyle sona erdi.
 
Kaynak: AA