Atatürk Öğrenci Yurdu'na Yeni Kapı Yapıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) İstanbul Bölge Müdürü Cemil Bağlama, Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu'nun, minibüs durağı ile tramvay durağı arasındaki noktasına yeni bir kapı yapıldığını söyledi.

Bağlama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı öğrencilerin yurda giden yolda sıkıntı yaşadıklarına ilişkin sözlü şikayetleri üzerine, sorunu gidermek için kapının inşasına başlandığını belirtti.

Tramvay durağı ile minibüs durağı arasındaki bir bölgeye yeni kapı, kapının iç kısmına da merdiven yapıldığını ifade eden Bağlama, şöyle konuştu:

"Yeni kapı tramvay durağı ile minibüs durağı arasında bir noktaya yapıldı. Demir kapısı ile güvenlik kabini yerleştirildi. Merdiven korkulukları yapılacak. Bir aksilik olmazsa yeni kapı pazartesi günü hizmete girecek."

Bağlama, öğrenci yurdunun yeni kapısının Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapıldığını dile getirerek, öğrencilerin yeni kapıyı pazartesi günü kullanabileceğini kaydetti.

Cevizlibağ'daki Atatürk Öğrenci Yurdu'na giden yolda bazı öğrencilerin taciz edildiklerine yönelik şikayetleri üzerine, yurdun minibüs durağı olan bölümüne yeni bir kapının açılması gündeme gelmişti.

İstanbul Valiliğinin depreme karşı güçlendirme projesi kapsamında yeniden inşa edilerek eylülde hizmete giren Atatürk Öğrenci Yurdu'nun 1185 odasında, 3 bin 555 kız öğrenci kalıyor.

Kaynak: AA