AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın aksayan yönlerini tespit ettiklerini belirterek, TBMM'ye yeni bir kanun tasarısı getirmeyi planladıklarını bildirdi.

Özdağ, AK Parti Manisa İl Başkanlığında, partisinin milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı yaptı.

Toplantıda yaptığı konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi Yasası ile ilgili bazı sorunların yaşandığına dikkati çeken Özdağ, yasayla ilgili bir çalışma yürüttüklerini aktardı.

Çalışmayı gözden geçirmek amacıyla bir araya geldiklerine işaret eden Özdağ, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyeler Yasası'nın aksayan yönlerini zaman içerisinde tespit ettik. Sayın Başbakan'ımız konuya vakıf. Buradaki son görüşleri de Sayın Başbakan'ımıza aktaracağız. Ardından yeni bir kanun tasarısıyla Meclis'e gelmiş olacağız. Önemli bir konu. Çünkü belediyeler parayla hizmet ederler. Belediyelerin bugün yüzde 40'lık kesintileri var. Bu kesinti büyükşehirlere aktarılıyor. Büyükşehir bir yandan parayı alıyor bir yandan da hizmeti aksatıyor. O zaman da vatandaş bu işte faturayı ilçe belediyelerine kesiyor. Kanunu anlatsak da vatandaş diyor ki ben kanuna bakmam hizmete bakarım."

Özdağ, Manisa'da AK Parti'den seçilerek görev yapan belediye başkanlarının, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını ifade ederek, "Sayın Cengiz Ergün’ün engellemelerine, zaman zaman hukuk dışı veya keyfi uygulamalarına rağmen arkadaşlarımız büyük hizmetler yaptılar" dedi.

- Soma Organize Sanayi Bölgesi yatırımı

Özdağ, Soma Organize Sanayi Bölgesi için kamulaştırma bedelinin aktarıldığını, işlemlere başlandığını, firmalarla görüşmelerin de devam ettiğini bildirdi.

Doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişinin çalışacağı bölgenin, birkaç ay içinde tamamlanarak fabrika yatırımlarına açılmasını planladıklarını aktaran Özdağ, "Soma Organize Sanayi Bölgesi ile ilçede iş çeşitliliğini oluşturmuş olacağız. Oradaki insanlar kömüre mahkum olmayacak" dedi.

Kaynak: AA