Üç İlde Evden Hırsızlık Yapan Zanlılar Samsun'da Yakalandı

Çorum'un Sungurlu, Amasya'nın Merzifon ve Ordu'nun Altınordu ile Fatsa ilçelerinde evlere kapı kilit göbeklerini kırarak girdiği öne sürülen 3 kişi Samsun'da yakalandı.

Alınan bilgiye göre, son iki ayda Çorum'un Sungurlu, Amasya'nın Merzifon ve Ordu'nun Altınordu ile Fatsa ilçelerinde 5 eve kapı kilit göbeklerini kırarak girilmesi ve para ve ziynet eşyalarının çalınmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olayına karıştığı tespit ettikleri otomobilin plakasını MOBESE kayıtlarına girdi. Söz konusu otomobilin plakası, diğer il ve ilçelere de bildirildi.

Samsun'un Kavak ilçesinde tespit edilen 34 plakalı otomobil, polislerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Otomobil, Ankara-Samsun karayolu Sarıışık mevkisinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amirliği ekiplerince durduruldu.

Otomobildeki Selçuk K. (30), İdris N. (24) ve Ö.T. (16) gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada ise hırsızlık olaylarında kullandığı değerlendirilen malzemeler, 30 gram esrar, hırsızlıktan elde ettikleri tahmin edilen bir miktar para ve 1 altın yüzük bulundu.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, daha sonra Çorum'dan gelen ekiplere teslim edildi.

Kaynak: AA