Toplum Destekli Polislerden Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyarı

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyarmak için İstanbul’da bulunan bazı alışveriş merkezlerinin dijital reklam panolarına “Telefon Dolandırıcılarına İnanmayın” temalı görsel materyali gösterime koydu.

Toplum Destekli Polislerden Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyarı
İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. İstanbul’da telefon dolandırıcılarına yönelik vatandaşları çeşitli yollarla uyarmaya devam eden Toplum Destekli Polisler, bu kez İstanbul’un ünlü alışveriş merkezlerinin led panolarına “Kendisini, POLİS Olarak Tanıtan ve Para İsteyen Telefon Dolandırıcılarına İnanmayın! Paranızı Kaptırmayın!” mesajı yayınlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, cep telefonundan aradıkları kişilere, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanlara karşı halkı uyarmak için led ekranlardan uyarı mesajları yayınlatırken aynı zamanda halkı el broşürleri ile bilgilendirmeye devam ediyor. Yaşanan telefon dolandırıcılığı olayları karşısında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla, telefonda kendilerini emniyet, askeri ya da adli personel gibi tanıtan kişilere para transferi yapılmaması konusunda dijital ekranlardan uyarılarda bulunan polisler, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

“DOLANDIRICILAR SAĞLIKLI DÜŞÜNMENİZİ ENGELLER”

Ellerinde ki broşürlerle vatandaşları bilgilendiren polisler, kamu görevlilerinin telefonda telefon veya başka iletişim araçları yoluyla vatandaştan para talep etmelerinin söz olmadığını özellikle belirterek, "Hiçbir kamu görevlisi hukuken vatandaşları operasyonda kullanamaz, vatandaşlardan para istemez veya bir başka hesaba havale göndermesini isteyemez. Hangi numaradan olursa olsun kendisini polis/savcı olarak tanıtıp para isteyen bir telefon aldığınızda (telsiz efekti olsa da) arayan şahsın tehdit ve korkutmalarına aldırmadan görüşmeyi hemen sonlandırıp, ücretsiz olarak aranabilen 155 Polis İmdat Hattını arayın ve yardım isteyin. Çünkü dolandırıcılar sağlıklı düşünmenizi önlemek amacıyla zihninizi sürekli meşgul ederler ve bu sebeple telefonu kapatmanızı istemezler, sürekli olarak açık tutmanızı isterler. Arayan şahıslara banka hesap numarası, kredi kartı numarası, T.C. Kimlik numarası, telefonunuza gelen onay kodu gibi kişisel bilgilerinizi kesinlikle vermeyiniz. İnternet bankacılığı veya telefon bankacılığı bilgilerinizi arayan şahıslara kesinlikle vermeyiniz. Çünkü bu bilgilerle hesabınıza elektronik ortamda müdahale edebilirler. Dolandırıcılardan ’ilinizde kuyumcu soyuldu ve kimlik fotokopiniz olay yerinde bulundu, evinizdeki altınları bu sebeple incelememiz lazım, altınlarınızı bir poşete koyup gelen görevliye teslim ediniz’ şeklinde bir telefon aldığınızda itibar etmeyiniz ve 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım isteyiniz" şeklinde bilgi verdi. Görsel materyal, Cevahir, Profilo, Astoria ve Vialand alışveriş merkezlerinde 01 Şubat 2016 tarihine kadar yayınlanacak.
Kaynak: İHA