Yenilenen Eyüp Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Açıldı

İSTANBUL - Eyüp’teki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı.

Açılış törenine Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü ve hayırseverler katıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, okulun 1994 yılında yapıldığını, daha iyi eğitim verebilmesi için yenileme çalışması gerçekleştirildiğini söyledi.

Okul aile birliğine, okul yöneticilerine ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü'ye teşekkür eden Aydın, "Okulu gezdim gördüm, gerçekten bir kolej havası oluşturulmuş. Klasik devlet okulundan farklı bir çizgiye gelmiş okul. Fiziki mekanların iyileşmesi aynı zamanda moral motivasyon da sağlıyor, eğitim kalitesini de yükseltiyor. Dolasıyla bu anlamda özellikli bir okul haline gelmiş" dedi.

Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütcü, Eyüp’teki okulların eğitim kalitesinin artması için okul idarecileri ve öğretmenlerle beraber canla başla çalıştıklarını belirtti.

Öğütcü, okulların fiziki şartlarının düzeltilmesi noktasında Eyüp Belediyesi'nden büyük destek gördüklerini ifade ederek, "Biz Belediye Başkanımıza zaten eğitim gönüllüsü, eğitim sevdalısı diyoruz. Ne zaman kendisine müracaat etsek asla boş dönmüyoruz, elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Okullarımızın hizmetlisinden tutunuz da ihata duvarları, içerideki bir takım mekanların düzeltilmesi, toparlanması, o anlamda da bize çok katkı sunuyor. Bu arada tabii hayırseverlerimiz onlara da ihtiyaç duyuluyor. Bu okulda olduğu gibi onların da katkılarını gördük. Hakikaten bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Törende, Karadeniz Yöresi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu ve yenileme çalışmalarına katkıda bulunanlara plaket verildi.

Daha iyi eğitim verilmesi amacıyla yenilenen okulda, sınıflara akıllı tahtalar konuldu, anaokulu terası kapatıldı, koridor tavan ve panoları daha modern bir hale getirildi.

Kaynak: AA