Arap Gazetecilerin Ordu Gezisi

ORDU - Ordu Valiliğince kentte turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan "Arap Gazeteciler Zirvesi" kapsamında kente gelen Arap gazeteciler için veda programı düzenlendi.

Ordu'ya 26 ülkeden gelen 80 gazeteci, valiliğinin hazırladığı 6 günlük program doğrultusunda gezi ve ziyaretlerini tamamladı. Arap gazeteciler, il genelindeki tarihi ve doğal alanları gezdi. Gezi programı sırasında haber çalışması da geçekleştiren gazeteciler için bir restoranda veda kahvaltısı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, burada yaptığı konuşmada, Arap gazetecileri ilde ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, "Sizleri gelecekte de Türkiye'de ve Ordu'da ağırlamak istiyoruz. Bu gezi programında kusur ya da hatamız olduysa af olmasını istiyoruz. Dostluğumuzun, kardeşliğimizin baki ve ebedi olmasını diliyorum" diye konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da güzel bir program kapsamında bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Özellikle yaptığınız bu gezide medya grupları ve gazeteciler olarak çok güzel mekanlar gördüğünüze inanıyorum. Yapılacak olan tanıtım hem sizleri bizlerle kaynaştıracak, hem de bölgemizde çok kıymetli kardeşlerimizi, dostlarımızı ağırlama imkanı sunacaktır. Bundan dolayı bu güzel faaliyeti ülkelerinizde tanıtmak, bir elçi olabilmek için özel bir gayret göstermenizi diliyorum."

Suudi Arabistanlı Gazeteci Ahmet Elhalebi de programın çok güzel geçtiğini ve ayrılma vakti geldiği için duygulandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: AA