TİSK'in 'Sosyal Sorumluluk Ödülleri'

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada 23 şirket finale kaldı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonca (TİSK) bu yıl ikincisi düzenlenen "TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" yarışmasında 23 şirketin finale kaldığı bildirildi.

TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya 52'si büyük ölçekli, 6'sı KOBİ olmak üzere toplam 58 şirket başvururken, finale, 23 şirketin sosyal sorumluluk projesi kaldı.

Büyük işletmelerin ve KOBİ'lerin kendi kulvarlarında yarışacağı ödül programının kazananları kasım ayı içerisinde belli olacak. Ödüller ise aralık ayında İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Yarışmada, "Maden kazası psikososyal destek projesi", "Trafik dedektifi projesi", "Engelli dostu fabrika projesi", "İş başında eğitim projesi" gibi arkeolojiden kadın girişimcilere kadar birçok alanda proje yer alıyor.

İşçi, işveren, hükümet, medya, üniversite ve sivil toplum kuruluşu kesimlerinin temsilcilerinden oluşan Seçici Kurul, finalist projeleri Etkililik, Sürdürülebilirlilik, Kapsayıcılık, İyi Uygulama, Yenilikçilik olmak üzere 5 temel kategoride değerlendirerek, birer kategorik ödül verecek.

Bu yıl, iş başında eğitim alanındaki projelerin değerlendirilmesiyle "GAN Türkiye Özel Ödülü" de verilecek. Ayrıca tüm kategorilerden en yüksek puanı alan iki ayrı proje, büyük ödülü almaya hak kazanacak.

"Büyük Ölçekli Şirketler" kategorisinde, İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Bayer Türk, Daikin AŞ, Türksat AŞ, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası, Pharmavision, Mercedes Benz Türkiye, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik ve Hayat AŞ, Ford Otomotiv Sanayi AŞ, Boyner Büyük Mağazacılık, Er-bakır Elektrolit Bakir Ürünleri, Alianz Sigorta, The Boeing Company, İçdaş AŞ, Opet Petrolcülük AŞ, Visa Europe, Borusan Holding AŞ, Pınar Süt Mamülleri Sanayii AŞ, STFA Yatırım Holding, Gübretaş finalist olarak belirlendi. "KOBİ" kategorisinde ise Koppert ile Polat Organik Gübre finale kaldı.

Kaynak: AA