Manisa 'Kadın Konuk Evi' Yetersiz İddası

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nezahat Bölge, Kadın Konuk Evi’nin yetersiz ve depreme dayanaksız olduğunu iddia etti.

Çalışma ofisinde gazetecilere açıklama yapan Nezahat Bölge, 2007 yılında Manisa Belediyesi ve Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre Manisa Belediyesi'ne ait bir binanın Kadın Konuk Evi olarak hizmet verdiğini belirtti.

Konuk evinin depreme dayanaklı olmadığını söyleyen Bölge, “Konuk evi yeni bir binaya  taşınmak zorundadır. Ancak Büyükşehir Belediyesi,  konuk evi olarak kullanılmak üzere tahsis edilecek  başka bina olmadığını belirtmiştir” dedi.

Bölge, kadınlara yönelik sosyal çalışmaların yetersiz olduğunu konuk evi kapasitesinin de yetersiz olduğunu savunarak şunları söyledi:

“Maalesef mağdur kadın sayısı fazla olduğunda kapasitesinin üzerinde hizmet vermektedir. Bugün itibariyle konukevinde bulunan kadın sayısı 20'nin altındadır. Bu rakam  dönemsel değişiklikler gösterebilir. Büyükşehir  olan bir ilde 20  kapasiteli kadın konukevi bulunması trajikomik bir olaydır. Yasada ‘büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır. Diğer belediyeler de mali durumları ve hizmet önceliklerini değerlendirerek kadınlar ve çocuklar için konukevleri açabilirler’ denilmektedir. Yani Manisa Büyükşehir Belediyesinin ve nüfusu 100.000 üzeri olan ilçe belediyelerinin dahi kadın konukevi açma zorunluluğu bulunmaktadır."

Bölge, konuk evinin 8 yılda bin 100 kadın ve 700 çocuğa hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA