İvrindi'de Esnaflara Hijyen Uyarısı

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce, ilçedeki tüm kahvehane, lokanta, pastaneci ve fırıncılar gıda hijyeni konusunda bilgilendirildi. Belediye Toplantı Salonundaki bilgilendirme toplantısında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, esnafların gıda kontroldü yapanlara yardımcı olmalarını istedi.

İvrindi'de Esnaflara Hijyen Uyarısı
Toplantıda; gıdada hijyen kuralları, işletmeci ve çalışan personel yönünden yönetmelik gereği uyulması gereken kaideler, bu güne değin gıda denetimlerindeki karşılaşılan aksaklıklar masaya yatırıldı. Özellikle kahvehanelerde genel kuralların dışında Sağlık Bakanlığının 2014/4 Genelgesi gereği tek şeker ve ambalajlı olarak sunulması konusunda, bundan sonraki denetimlerde daha da dikkat edileceği vurgusu yapıldı. 2016 yılından itibaren denetimlerde söz konusu genelge gereği gündeme alınacağı için, kahvehane esnafının elindeki ambalajsız şeker stoklarını bu zaman zarfında tüketmeleri gerektiği ifade edildi.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Bekir Çelik, İlçe Müdürü Dursun Okur, İl Gıda ve Yem Şube Müdüresi Ayşe Çetin, şube görevlisi Nuri Ölçer, İvrindi İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri, Ziraat Odası Temsilcisi ve esnaflar katıldı.

Konu hakkında soru cevaplarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. İlçe Kaymakamı Bekir Çelik de bir konuşma yaptı. Kaymakam Çelik yaptığı konuşma da, günün 24 saatinin evden daha çok iş yerinde bulunulduğu dolayısıyla işletmelerimizin de evimizin bir bölümü gibi olduğu, sağlık kurallarında pazara arz ettiğimiz ürünün kendi aile efradımızın da tüketeceğini bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Katılımcılar, kendilerini temsil eden sivil toplum kuruluşu olan Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanlığının sadece aidat toplaması değil, zaman zaman meslek gruplarıyla toplantı yapmasının gerektiğini belirttiler. Yine toplantıya katılan kahveci esnafının, ilçe müdürlüğünün talep ettiği kağıt ambalajlı şeker kullanımının aslında hijyen açısından gerekli olduğunu ancak kendilerine mali yük getireceğini anlattılar. Bir esnaf da merdiven altı üretimler hususunda etkin denetimler yapılmasını talep etti.
Kaynak: İHA