Yeni Asır Gazetesi'ne Saldırı

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan, Ege Bölgesi’nin en köklü yerel gazetesi Yeni Asır Gazetesi’ne iddiaya göre 15 kişilik Halkevleri üyesi grup boya ve yumurtalarla saldırıp kaçtı. Saldırıyı kınayan Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, "Bizim gazetemizi DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı meydanlarda hedef göstermiştir. Ben saldıranlara kızmıyorum azmettiricilerine kızıyorum. Bu olayın faili bellidir, o da Memiş Sarı’dır" dedi.

Yeni Asır Gazetesi'ne Saldırı
Bugün saat 15.00 sıralarında, Çankaya Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan Yeni Asır Gazetesi binasına 15 kişilik grup, slogan atarak ana giriş kapısından girdi. Ellerinde bulunan Yeni Asır Gazetesi'ni yırtıp atan grup, güvenlik görevlilerin engellemesiyle daha fazla ilerleyemezken yanlarında getirdikleri yumurta ve pet şişe içerisindeki boyaları duvara ve yere fırlattılar. Güvenlik görevlileri gruba müdahalede bulunurken, grup daha sonra slogan atarak kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine gazeteye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Polis ekipleri Halkevleri üyesi olduğu ileri sürülen grubu bulmak için çalışma başlattı. Öte yandan saldırı sonrası, binada çalışan gazete çalışanları panik yaşadı.

'BU OLAYIN FAİLİ BELLİDİR'

Konu ile ilgili açıklama yapan Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, 'Malumun ilanı gibi aslında. Bile bile deriz ya öyle bir şey aslında. Bugün bir grup, sloganlar ata ata ve bizim güvenlikçi arkadaşlarımızı ite kaka, içeri girmeye çalıştılar. Belli bir yere kadar da girdiler. Sloganlar attılar, sanki bütün olanların sorumlusu Yeni Asır'mış gibi attığı sloganlara bakarsanız. Ben bu eylemi yapanlara kızmıyorum. Benim sözüm onları buraya azmettirenlere. Bugün benim yazımda da belirttiğim gibi ve dün de anlatmaya çalıştığımız gibi Türkiye daha Cumartesi günü acı bir terör olayı yaşadı ve 97 canımızı yitirdik. Hepimiz aynı oranda üzüldük ve hepimizin el ele verme zamanı aslında. Nitekim bizim dünkü manşetimiz de ‘Birlik olma zamanı'ydı. Biz bu mesajı vermeye çalıştık. Teröre karşı hepimiz el ele vermeliyiz ve teröre karşı haykırmalıyız ki onlar amacına ulaşamasın. Ama DİSK'in Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, terörü lanetleyeceğine, PKK'yı lanetleyeceğine Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini meydanlarda sallayarak, işte o katillere ve teröristlere Yeni Asır'ı hedef gösterdi. Bugün yaşanan olayda, ben dün de aynı şeyi söylemiştim, eğer gazeteme ya da herhangi bir arkadaşımın başına bir iş gelirse,faili bellidir demiştim, faili Memiş Sarı'dır'' dedi.

DÜN MEYDANLARDA GAZETELERİ GÖSTERMİŞTİ


Dün Gündoğdu Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve bası sivil toplum kuruluşlarını düzenlediği Ankara patlaması yürüyüşünde, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini platformdan gruba göstererek yayın politikalarını eleştirmişti.

GAZETECİLER CEMİYETİ KINADI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, dün İzmir'de yapılan “Barış” yürüyüşünde DİSK Temsilcisi Memiş Sarı'nın Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini protesto etmeye çağıran söylemleri üzerine yazılı açıklama yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Yeni Asır Gazetesi'ne bir grup kendini bilmez tarafından yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısındayız. Basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin temel taşlarından biridir. Demokrasinin hiçbir yerinde şiddet yoktur aksine tepkimizi demokratik yollardan dile getirmek vardır. Şiddeti körükleyen, hedef gösteren bu çirkin saldırıyı kınıyor, saldırganların gerekli cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Yeni Asır ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI


Öte yandan, grubun saldırı anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Polis ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden saldırıyı gerçekleştirenleri bulmak için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA