Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor -CANLI-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir'de toplu açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanlığım süresince beş ile ziyarette bulundum. Kırşehir cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğim altıncı il oluyor. Bugün Kırşehir'de çok önemli açılışları gerçekleştiriyoruz.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı olarak ülkeyi devleti milleti ilgilendiren her konunun takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda beş ayımızı geride bıraktık. Bu beş ay içinde 16 ülkeye resmi ziyaretlerde bulundum. Türkiye'de üç devlet başkanını yedi başbakanı ve diğer üst düzey devlet adamlarını ağırladık.

Pazar günü Somali'deydik. Savrulan tehditlere rağmen, hatta bizden önce giden heyetimize yapılan bombalı saldırıya rağmen biz çekinmeden korkmadan ya Allah dedik Somali'ye gittik. Programımızı harfiyen uyguladık.

Orada devlet başkanı, sizin buraya gelmenizden dolayı Somali'de çok büyük sevinç var. Eğer serbest bıraksaydık bir milyon kişi yollara dökülür sizi karşılamaya gelirdi. Ama güvenlik nedeniyle izin veremedik dedi. Şimdi bu muhabbeti, sevgiyi, çok çok iyi anlamak durumundayız.

Bazı siyasi partilerin genel başkanları çıkuıyor bize şunu söylüyor “ne işiniz var somali'de. Türkiye ile ilgilenin” diyor. Biz 81 vilayetimizle, vatandaşlarımızın her biriyle ilgileniyoruz. Ama biz onlar gibi küçük düşünmüyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Adama sorarlar acaba sizin on bin kilometreyi aşkın mesafeden gelip de Irak'ta ne işin var Kobani'den ne işin var. Öyle mi? Ama siz eğer güçlü bir ülke güçlü bir imparatorluğun varisiyseniz böyle düşünemezsiniz. Evet, biz oralarda da varız diyeceksiniz.