Yeni Akit Muhabirleri Açıklaması

Yeni Akit Gazetesi Muhabirleri Mehmet Özmen ile Sinan Kaya, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi takip ettikleri programda bir grup partili tarafından darp edildiklerini iddia etti.

Yeni Akit Muhabirleri Açıklaması

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Özmen, bugün MHP Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldıkları ifade ederek, “Toplantı sonrası soruları cevaplandıran MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ‘Geçen gün Yeni Akit Gazetesi Genel Merkezi’ne saldırı yapıldı. Bu saldırıdan bilginiz var mı yok muydu?’ şeklinde soru sorduk. Konuyu ilk ağızdan öğrenmek istedik. Ortamda çok gürültü vardı. Bahçeli’nin cevabını ben dahil hiçbir gazeteci anlamadı. Daha sonra Bahçeli ve beraberindekiler orada bulunan sergiyi dolaştılar. Bahçeli’ye tekrar soru sormak istedim. O sırada birkaç kişi tarafından oradan uzaklaştırıldım. Bizi biraz uzak noktaya götürdüler. Bir odaya soktular. Hakaret edip darp ettiler. Daha sonra bir araca bindirerek bir köprü altına bıraktılar. 155’i ve sağlık ekiplerini aradık. Sonra temsilcimizi aradık. Emniyet ve ambulansla da bu şekilde hastaneye getirildik. Şu an her tarafımda ağrılarım var” dedi.

"KÖPRÜ ALTINA ATTILAR"
Toplantıya foto muhabiri olarak katıldığını söyleyen Sinan Kaya ise, “Toplantı sonrası Devlet Bahçeli, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetemize yapılan saldırıyla ilgili Bahçeli’ye soru sorduk. Tatmin edici bir cevap alamadığımız için bu sefer ben de bu konuyu basın özgürlüğü açısından değerlendirmesini sordum. Yine tatmin edici cevap alamadım. Bahçeli zemin katta olan sergiyi dolaşmak için aşağı indi. Biz de yanına yaklaştık, Mehmet arkadaşım soruyu sordu, ben de fotoğraf çekiyordum. Tam soruyu sorarken 5-6 kişi bizi uzaklaştırarak bir odaya kapattı. 5-6 kişi Mehmet Özmen arkadaşımı darp etti, bir kişi beni aldı. Önce beni kuytu bir odaya götürdüler. Orada 4-5 kişi oldular, beni bayağı bir tartakladılar. Sonra bizi dolmuşla Eskişehir-Konya yolu kavşağında bizi köprü altına attılar. Biz sonra polisi aradık. Polisle birlikte gelen sağlık ekipleri bizi ambulansla bizi hastaneye aldı. Doktorlar kulağımda hasar tespit etti” ifadelerini kullandı.

SERDAR ARSEVEN DE YORUMLADI
Muhabirlerin kendisini aramasıyla bulundukları yere hemen gittiğini ifade eden Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven ise, olay hakkında şunları söyledi:
“Bugün MHP Genel Merkezi’nde Devlet Bahçeli’nin katılacağı bir program vardı. Mehmet Özmen ve Sinan Kaya arkadaşlarımız bu programa katıldılar. Mehmet Özmen ve Sinan Kaya soru sormaya çalışmışlar. Ama aldıkları cevaplar arkadaşlarımız tarafından anlaşılmamış. Soruda ısrar edilince birkaç kişi tarafından darp edilmişler.”
Kaynak: İHA