İlker Açıklaması

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, ağız ve diş sağlığı sorunlarının her geçen gün arttığını ifade ederek, diş hekimlerine ve ağız ve diş sağlıklarına sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İlker Açıklaması

Samsun Dişhekimleri Odası üyeleri oda önünde toplanarak eylem yaptı. Eylemde konuşan Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Yine mesleğe saldıran, diş hekiminin mesleğini bağımsız olarak uygulamasını zorlaştıran ve meslek örgütünü yok sayan düşünceyle karşı karşıyayız. Ağız diş sağlığı hizmeti sunulan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik mesleğini serbest olarak icra eden diş hekimlerinin çalışma koşullarını belirlemektedir. Serbest çalışan diş hekimleri yasamıza göre odalara üye olmak zorundadırlar. Yine yasaya göre tabela düzenleme yetkisi odalara verilmiştir. Diş hekimlerinin meslek icrasına yönelik disiplin işlemleri de diş hekimleri odalarının yetki ve sorumluluğundadır. Anayasa ve kanunlar böylesine açık hükümler taşırken Sağlık Bakanlığı’nın yönetmelik taslağında odaların ve birliğin yetki ve sorumluluklarını göz ardı ederek onları ‘yok’ kabul edilmesi anlaşılır gibi değildir” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nı hukuka ve kanunlara uygun hareket etmeye davet eden İlker, “Batı ülkelerinde olduğu gibi meslek örgütlerine meslek icrası ile ilgili çalışmalarda yetki verilmesini talep ediyoruz. Meslek örgütümüze Anayasa ve kanunla verilmiş yetkiler otoriter iktidar anlayışı ile gasp edilmektedir. Sağlık Bakanlığı’nı sağduyuya ve sağlık hizmetlerinin gelişmesinde öncülük eden meslek örgütlerine gereken saygıyı göstermeye davet ediyoruz. Taslağın bu biçimiyle ve içeriğiyle yönetmelik haline dönüşmemesi için Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve odalar tüm üyeleriyle birlikte, fertlerin ve toplumun sağlığını korumak, sağlık hakkına ve mesleğimize sahip çıkmak, ağız diş sağlığı hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırmak için boş durmayacak, ellerinden gelen tüm meşru eylem yollarını kullanarak karşı çıkışını kamuoyuna en güçlü şekilde duyuracaktır. Buradan halkımıza sesleniyoruz. Ağız diş sağlığı sorunlarınız her geçen gün artıyor. Yıllardır aileden saydığınız muayenehanesine güvenle gittiğiniz diş hekiminize ve ağız diş sağlığınıza sahip çıkın” diye konuştu.

Kaynak: İHA