Yaylada Binlerce Kişi Bayramlaştı

Trabzon'un Hayrat ilçesindeki bir yaylada bir araya gelen binlerce vatandaş, sıraya girip birbiriyle bayramlaştı.

Göksel Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ilk kez düzenlediği bir organizasyonda, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ve söz konusu derneğin başkanı Cevat Çoruh'un yanı sıra Trabzon'un bazı ilçeleri ve köyleri ile Rize'den gelen binlerce kişi, bayramlaşmak için ilçenin Mesoraş yaylasında bir araya geldi.
Sunucu Necati Selvitop'un anonslarıyla sıraya giren ve yaklaşık bir kilometrelik kuyruk oluşturan binlerce vatandaş, tek tek birbiriyle el sıkışarak bayramlaştı.
Etkinlikte konuşan Nuhoğlu, toplu bayramlaşma geleneğinin köy ve yaylalarda sürdüğünü belirterek, bu yıl ilk kez bölgedeki tüm köy ve yayla sakinlerinin toplu katılımı ile bayramlaşma töreni yapıldığını ifade etti.

Dernek Başkanı Çoruh da gelecek yıllarda 10 bin kişiyi bayramda bir araya getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin vatandaşlar arasındaki birlik beraberliği artıracağını söyledi.

Katılımcılar yaklaşık 2 saat 40 dakika süren bayramlaşmanın ardından yöresel sanatçıların kemençe eşliğinde söylediği türkülerle horon oynadı.
Kaynak: AA