Çözüm Süreci

Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyündeki katliamda iki bacağını kaybeden Muhtar Özbey, çözüm sürecine destek vererek, barış için herkesi affetmeye hazır olduğunu belirtti.

Terör örgütü PKK'nın 10 Haziran 1990'da ilçeye bağlı Çevrimli köyüne düzenlediği saldırının yıl dönümünde Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek ve beraberindekiler, köyü ziyaret etti.
Kaymakam Benek, 27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda mayına basarak iki bacağını kaybeden Muhtar Özbey ile şehitliği ziyaret ederek, dua etti.
Özbey, yaptığı açıklamada, 24 yıl önce yaşanan katliamda 27 kişinin öldüğünü, 2 kişini ise yarandığını anımsatarak, köylünün çok acı çektiğini söyledi.

"Amacımız, dileğimiz bundan sonra başka insanların canının yanmamasıdır" diyen Özbey, ülkeye barış ve huzurun hakim olması gerektiğini belirtti.

Çözüm sürecinin bozulması halinde herkesin zarar göreceğini dile getiren Özbey, "Bakıyoruz bazı insanlarımız Ankara'dan çok güzel konuşabiliyor. Maalesef onlar buraları ne görmüş ne de acı çekmişler. Oradan koltuğunda oturup güzel anlatabiliyorlar" diye konuştu.

Tek dileklerinin ülkeye barış ve huzurun gelmesi olduğunu dile getiren Özbey, artık annelerin ağlamaması gerektiğini kaydetti.

Özbey, şöyle devam etti:
"Bu barışı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kaçırmayalım. Türk'ü, Kürt'ü ve Arap'ı ile bu ülkede yaşayalım. Hepimiz kardeşiz. Eğer bu çözüm süreci bozulursa hepimiz zarar görürüz. Ben 30 insanımı kaybettim. Bugün barış olsun diye herkesi affediyorum. Ben acı çekmiş bir insan olarak affedebiliyorsam, herkesin affetmesi lazım."
Kaynak: AA