Serginin Geliri Engelli Çocuklara

Gazeteci-yazar Uğur Oral’ın Yunanlı sanatçı Thanos Stasinopoulos’la birlikte hazırladıkları ‘Komşudan Yansımalar’ isimli fotoğraf sergisi iki komşu ülkenin güzelliklerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Serginin Geliri Engelli Çocuklara
5 Mayıs’ta başlayan sergide satılacak tüm fotoğrafların geliri zihinsel engelli çocukların eğitiminde kullanılacak.
Gazeteci-yazar Uğur Oral ile Yunanlı sanatçı Thanos Stasinopoulos’un birlikte hazırladıkları ‘Komşudan Yansımalar’ isimli fotoğraf sergisi DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda 5 Mayıs Pazartesi günü başladı.

Sergide İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yunanlı sanatçı Thanos Stasinopoulos’un Türkiye’de yaptığı çekimlerden, gazeteci-yazar Uğur Oral’ın ise Yunanistan’da çektiği fotoğraflardan oluşan bir koleksiyon sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin tüm geliri engelli çocukların eğitim gördüğü TC MEB Konak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ne bırakılacak. Türk-Yunan dostluğunu pekiştirmeyi hedefleyen serginin teması: “Bir Türkün objektifinden Yunanistan ve bir Yunanlının objektifinden Türkiye”
Geçen yıl ve bu yıl Atina’da açtığı sergilerin karşılığı olarak bu sefer Türkiye’de bir Yunanlı sanatçıyla birlikte sergi açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten gazeteci-yazar Uğur Oral “Ben tüm sergilerimi yardım amaçlı açıyorum. Atina’da açtığım her iki serginin de tüm gelirini Yunan engelli çocukları için çalışan Amimoni Vakfı’na bıraktım. Bu serginin de gelirini Yunanlı dostumla aldığımız ortak kararla, zihinsel engelli çocuklarımızın eğitim gördüğü Konak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’ne bırakacağız. Sergimizin geliri okul bünyesinde bir müzik sınıfının oluşturulması için kullanılacak. Ben, dostluk ve barış duygularının önce çocuklarda yeşereceğine inanıyorum. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelirin engelli çocukların dünyalarına bir mutluluk ve umut huzmesi olmasını diliyorum. Bu bağlamda tüm sanatseverleri, hayırseverleri ve sivil toplum kuruluşlarını bu projeye destek olmaya davet ediyorum”
İzmir’i çok sevdiğini İzmir’de yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Yunanlı sanatçı Thanos N. Stasinopoulos ise sergiye yönelik düşüncelerini şöyle açıkladı “Bu sergide sergilenen fotoğraflar, her yıl biraz daha genişleyen “Türkiye manzaraları ve Türk insanları” fotoğraf koleksiyonumdan sadece birkaç örnek. Bu serginin geliri, sevgili dostum Uğur Oral ve Sabancı Kültür Merkezi Yönetimi’nin desteğiyle, Konak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezine, edindiğim İzmirli dostlarımın bana göstermiş olduğu misafirperverliğe karşı şükranlarımı göstermek üzere bağışlanacaktır. Bu sergi, aydınlık ve barış içinde bir gelecek umuduyla çocuklara adanmıştır”
Sergide Oral’ın Atina’da, Pire’de, Sakız ve Rodos Adaları’nda çektiği 51 fotoğraf, Stasinopoulos’un ise Antalya, İzmir, İstanbul ve Fethiye’de gerçekleştirdiği çekimlerden oluşan 39 fotoğraf yer alıyor. Sergi, 18 Mayıs Pazar gününe kadar DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda ziyarete açık kalacak.
Kaynak: İHA