İslam Tarihçileri Diyarbakır’da Buluşuyor

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır İlim Yayma Cemiyeti Şubesi ve İslam Tarihçileri Derneği tarafından ‘İslam Tarihinin İlk Asrında Diyarbakır ve Çevresi Sempozyumu’ 23 Mayıs Cuma günü düzenleniyor.


23 Mayıs Cuma günü Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde düzenlenecek sempozyumda ‘Peygamberler Tarihi Bakımından Diyarbakır’, ‘Sahabenin Cezire ve Diyarbakır Bölgesine Yerleşmesi’, ‘Diyarbakır Bölgesinin Müslümanlar Tarafından Fethi’ gibi konuların, konunun uzmanları akademisyenler tarafından ele alınacak. Sempozyuma Türkiye’nin birçok üniversitelerden 120 akademisyen ve araştırmacı katılım sağlayacak. Sempozyumun sonunda yapılacak kapalı oturumda ise, İslam tarihçileri üniversitelerdeki İslam tarihi derslerini, İslam tarihinin öğrenimdeki yeri, İslam tarihi açısından Diyarbakır merkezli olmak üzere bölge hakkında gerekli araştırma, bilimsel çalışma ve yayın çalışmaları gibi bir çok konuda müzakere gerçekleştireceklerdir.

Sempozyumun ardından 24-25 Mayıs günleri arasında araştırmacılar ve akademisyenler Diyarbakır, Eğil ve Mardin’de saha çalışmaları yaparak, gözlemlerde bulunacak.
Kaynak: İHA