İhl Mezunları ve Mensupları 17. Bölge Toplantısı

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği 17. Bölge toplantısını Kızıltepe'de yaptı.

Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapılan toplantıda konuşan Mardin Valisi Ahmet Cengiz, İmam Hatip Liselerinin Türkiye'de çok önemli roller üstlendiğinin herkesçe bilindiğini söyledi.

Uzun yıllar bürokratik oligarşinin tavırları nedeniyle İmam Hatip Liselerinin sadece ve sadece Diyanet teşkilatına eleman yetiştiren bir okul olarak kalmasının düşünüldüğünü dile getiren Cengiz, şöyle konuştu:
"Bu hususta zorlamalar olsa da İmam Hatipler, var olan noktaya gelmiştir. Tabi son dönemlerde inişli çıkışlı seyirler yaşandığını hepimiz biliyoruz. İmam Hatip Liseleri konusunda biraz önce ifade ettim, bürokratik oligarşinin dışardan yeni, taze kanların uzun süre kabul etmek istememiz yüzünden. Çünkü farklı bir format vardı. Farklı bir yolla İmam Hatip Lisesi öğrencilerini yetiştiriyorlardı. Ama zamanla İmam Hatip Liseleri, düz liseler gibi, diğer okullar gibi bürokratik hakları elde ettiler."
AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise İmam Hatiplerin, hem dünyasını, hem ahiretini mamur eden şahsiyetler ortaya çıkardığını belirterek şöyle konuştu:
"Çin'de de olsa yani zorlukla da olsa ilim tahsil etmeyi kendimize görev biliyoruz. Eğer bir hedefe ulaşmamız gerekiyorsa tırmanmamız gereken bir yokuşun aşmamız gereken bir takım bariyerlerinin olduğunu bilerek ama azim ve kararlılıkla bir 28 şubat sürecine gelip dayanıyoruz. İmam Hatipler'in rağbet görmesi, güç odaklarının, vesayet yanlılarının, toplum mühendislerinin uykusunu kaçırmaya başlıyor. Bir engel daha koymaya çalışıyorlar. Ama gelin görün ki, muhtar olamayacak dedikleri bir İmam Hatipli, bir yiğit bu toprağa ait bu suyu bu havayı kendine katık edinmiş bir Anadolu insanı bu ülkenin Başbakanı oldu. İmam Hatipli olduğunu her yerde deklere etmiş ve ailesine çocuklarına mesaisini bu işe ayırmayı kendine görev bildi."
Toplantıya, İstanbul ÖNDER Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, derneğin Siirt, Batman, Hakkari, Şırnak ve Mardin'deki temsilcileri katıldı.

Program, yapılan çeşitli sunumlardan sonra sona erdi.
Kaynak: AA