Gaziden Dillere Destan Fedakarlık

Afyonkarahisarlı Gazi Musa Asma, aldığı tazminat ve gazi maaşından biriktirdiği 30 bin lirayı, engelli bireylere akülü araç alınması için Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağışladı.

Gaziden Dillere Destan Fedakarlık

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Akyuva Köyü'nde yaşayan hayırsever Gazi Musa Asma, nakit olarak yaptığı bağışı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret ederek kendisine takdim etti. Yaptığı bağıştan dolayı hayırsever Gazi Musa Asma'ya teşekkür eden Başkan Çoban, en geç Ağustos ayında 85 engelli bireye daha akülü araç dağıtacaklarının müjdesini verdi. Ziyarette konuşan Asma, insan hayatında empatinin çok önemli olduğunu belirterek, gazi olup yürüme işlevini kaybettikten sonra, engelli vatandaşlarla arasında çok daha rahat empati kurabildiğini söyledi.

Bu yüzden elinden geldiği kadar engelli bireylere yardım etmek istediğini kaydeden Musa Asma, "İhtiyacı olup alamayanlar için bu engelli araçlarının ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Yıllardır böyle bir yardım çalışması yapmak istiyordum. Hatta bu konuda kendime söz vermiştim. Hem sözümü yerine getirmiş olmam hem de engelli kardeşlerimize yardım edecek olmam nedeniyle büyük mutluluk yaşıyorum” dedi.

“EN GEÇ AĞUSTOS AYINDA 85 ADET DAHA AKÜLÜ ARAÇ GETİRECEĞİZ”
Hayırsever Gazi Musa Asma'ya yaptığı bağıştan dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bu iyiliğinin Cenab-ı Hak katında katbekat değerlendirileceğine inandığını söyledi.

Haziran ayında Belçika'ya giderek bu parayı Belçika (EYAD) Emirdağ Yardımlaşma Derneği'ne teslim edeceğini kaydeden Başkan Çoban, "İnşallah en geç Temmuz ya da Ağustos ayında 85 adet daha akülü araç getireceğiz. Araçlar geldikten sonra yapacağımız dağıtım törenine, hayırsever gazimiz Musa Asma kardeşimizi de davet edeceğiz" dedi.

Ziyaretin sonunda ise Gazi Musa Asma, Afyonkarahisar Belediyesi'ne engelli vatandaşlar için tam 30 bin lira bağışta bulundu. Gazilik tazminatı ve gazi maaşından biriktirdiği 30 bin lirayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teslim eden Asma, bağışladığı parayla akülü araç alınıp engelli vatandaşlara dağıtılmasını istedi.

Öte yandan Gazi Asma’nın, 1995 yılında askerlik görevini yaparken gazi olduğu belirtildi.
Kaynak: İHA