Ybo Velileri Evlerinde Ziyaret Ediliyor

Durağan ilçesine bağlı Çerçiler köyünde bulunan Çerçiler Şehit Recep Geçer Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Rehber Öğretmeni Çağla Çetin, yatılı ve taşımalı eğitim alan öğrencilerinin evlerini ziyaret ediyor.

Çetin, köylerinde velileri tek tek ziyaret ederek öğrenciler hakkında görüşmeler yapıyor.
YBO öğrencilerinin ailelerinin uzak köylerde oldukları için her zaman okulu ziyaret edemediklerini söyleyen Çetin, "Bazı öğrencilerimizin aileleri çok uzak köylerde yaşadıkları için her zaman okula gelmiyorlar. Öğrencilerimiz ile okulda bizler her konuda ilgileniyoruz ancak öğrencilerimize anne babalarının yanında da ilgi göstererek okul başarısını yükseltmeye çalışıyoruz" dedi.

Velilerle tanışarak sohbet ettiklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti:
"Bundan sonraki süreçte sürekli irtibat halinde olacağız sözleri alarak okul, aile, öğrenci ilişkisinin temelini atıyoruz. Bizim öğrencilerimiz bizlerin bir aile üyesi gibi. Tüm hafta sürekli birlikteyiz. Öğrencilerimizin köyde yaşayan ailelerine giderek evlerine misafir oluyoruz. Anneleri, babaları ile tanışarak öğrencimizin eğitimi hakkında eksikleri, fazlalıkları hakkında bilgi alışverişi yapıyoruz. Bu çerçevede ziyaretlerimiz çok verimli geçiyor. Aile ziyaretlerimiz bundan sonra da devam edecek. Kısa zaman içinde de olumlu sonuçları alacağımıza inanıyorum."
Kaynak: AA