Palandöken’de Ücret Konusu Çözülüyor…

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden Palandöken’de antrenörler ile lisanslı sporcuların mekanik tesislerden ücretsiz yararlanabilmesi konusu çözüme ulaşıyor.

Palandöken’de Ücret Konusu Çözülüyor…

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Mekanik tesislerden antrenörle ile lisanslı sporcuların ücretsiz yararlanabilmeleri için de milletvekilleri olarak çalışma yaptıklarını söyledi.

İlk etapta kişi başına mekanik tesislerden 5 lira alındığını, bunu bir lira gibi bir rakama çektirdiklerini ifade eden Yavilioğlu, bir lira gibi rakamın kanundan kaynaklandığını söyledi.

Antrenörler ile Lisanslı sporcuların mekanik tesislerden ücretsiz yararlanabilmeleri için Bakanlar Kurulu Kararını gerektirdiğini anlatan Yavilioğlu, ‘Bakanlar Kurulu Kararı için girişimlerimiz oldu. Bu sorun da çok kısa bir süre içerisinde çözüme ulaşacak ve antrenörler ile lisanslı sporcular tesislerden ücretsiz yararlanabilecekler ’ dedi.

ÖZELLEŞTİRME ADIM ADIM İLERLİYOR…
Palandöken’de Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan çalışmalar aşama aşama gerçekleştirirken, Özelleştirme İdaresince yapılan çalışmalar sonucu Palandöken’de sistem tek elden yürütülmüş olacak.

Bu çalışmalarla Palandöken’in dünya standartlarına kavuşturulması amaçlanıyor.

Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu Özelleştirme İdaresi’nin Palandöken Kayak Merkezi’nde ciddi bir çalışma yaptığını söyledi.

Palandöken ilçesi, Palandöken Kayak Merkezi'nde yer alan Maliye Hazinesi ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar ile sınırları belirlenen devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan alanlar, bunların üzerindeki Gençlik ve İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ve Dinlenme Tesisi, kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesis ve diğer varlıklar özelleştirme kapsam ve programına alındığına dikkat çeken Yavilioğlu, hedefin Palandöken ile Konaklı Kayak Merkezleri'nin dünyaca tanınmış merkezlere dönüştürülmesi olduğunu belitti.

Palandöken ve Konaklı da önemli olanın sistemin oturtulması olduğunu da kaydeden Yavilioğlu, “Bu işler tamamlandıktan sonra işletmesini kim yaparsa yapsın artık çok kargaşalı ortamdan çıkılmış olacak” dedi.

Kaynak: İHA