Erbaş’ın Eleştirilerine Döver ve Erdem’den Cevap..

AK Parti Didim Belediye Başkan adayı Ufuk Döver, AK Parti İlçe Başkanlığından istifa eden Hilmi Erbaş’ın şahsıyla ilgili olarak yaptığı eleştirilere sanal alemde cevap verdi.

Erbaş’ın Eleştirilerine Döver ve Erdem’den Cevap..
Döver “Bu gün gelinen nokta iki aydır yaşananlar malumun ilanıdır. Hiçbir Şahıs Ak Partinin üzerinde değildir” diye cevap verdi.
AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, İlçe Yönetimi, Belde yönetimleri ve İlçe Kadın Kolları yönetimleri Pazartesi günü görevlerinden istifa ederken, istifa nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında konuşan Hilmi Erbaş, Başkan adayı Döver’i eleştirmişti. AK Parti Didim Belediye Başkan adayı Ufuk Döver ise sanal alemde Erbaş’ın eleştirilerine cevap verdi. Döver kendisine ait Facebook hesabından yaptığı açıklamada “Yaygarayla, Kavgayla, Göz Boyama İle Kaybedecek Bir Beş Yılımız Daha Yok. Başbakanımızın dediği gibi Durmak yok yola devam. Demokrasilerde en büyük cevap Halkın Cevabıdır. Sizler ve Bizler en iyi Cevabı Sandıkta vereceğiz” derken şunları kaydetti; “Değerli Yol Arkadaşlarım; Yaygarayla, Kavgayla, Göz Boyama İle Kaybedecek Bir Beş Yılımız Daha Yok" Sevgili Didimliler Kardeşlerim, Çok Değerli yol arkadaşlarım; Sizlerle bu yola çıkarken ilk Basın açıklamamda “Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Makam ve Mevkiler geçicidir Üstün ve kalıcı olan Halka ve Hakka hizmettir. Hep Söylüyorum “küçük olsun, benim olsun” anlayışını bırakalım. Büyük olsun Bizim olsun. Kimsenin kimseyi kırmasını istemeyiz. Gönül kıran bizden değildir biz hiç birimiz gönül kırmaya gelmedik Bizler gönüller yapmaya geldik” dedi.

Cevabında, Yunus Emre'nin "Biz gelmedik dava için, Bizim işimiz sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldik.." dizelerine yer veren Başkan Adayı Ufuk Döver, "Maalesef bu gün gelinen nokta iki aydır yaşananlar malumun ilanıdır. Hiçbir Şahıs Ak Partinin üzerinde değildir. Bizleri eleştirenler, kızanlar olabilir o kardeşlerime Eyvallah… Ama şunu bilsinler Bize ulaşan Güvenin Kimsenin Hakkını yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Oturduğu yerden Şahsi Çıkar ve Hırsları için dayatanlara Adaylık sürecinin başından itibaren söylediğimiz tek laf var Hizmetin âmâsı, şusu busu olmaz. Bu gün sadece iki seçenek var ya Halkın ve Hakkın yanında olursunuz ya da şahsi çıkar ve isteklerinizle baş başa kalırsınız. Sevgili partililer bu dakikadan itibaren hiç kimsenin ama hiç kimsenin herhangi bir konuşmanın ya da sosyal medyada yapılmaya çalışılan tartışmanın bir parçası olmamasını rica ediyorum. Tüm söylenenlere Mevlana’nın asırları aşıp gelen güzel bir cevabı var; “Suskunluğum Asaletimdendir, Her Lafa Verecek Cevabım Var Lakin Bir Lafa Bakarım Laf mı Diye, Birde Söyleyene Bakarım Adam mı? Diye!” Sevgili partililer dostlarım; Bizim işimiz ve hedefimiz bellidir. Yaygarayla, Kavgayla, Göz Boyama İle Kaybedecek Bir Beş Yılımız Daha Yok. Başbakanımızın dediği gibi Durmak yok yola devam. Demokrasilerde en büyük cevap Halkın Cevabıdır. Sizler ve Bizler en iyi Cevabı Sandıkta vereceğiz. Biz sizden aldığımız güçle Halkın iktidarıyla aramıza konulan, aşılmaz denilen engelleri bir bir kaldırıyoruz. Bizim hedefimiz, Didim Belediyesi’ni kazanmakla beraber, İnsanımızı kazanmak, gönülleri kazanmak, hizmet üretmek, iş üretmek, değer üretmek, yeni yatırım imkânları üretmek, Biz bu amaçlarla yola çıktık, bu anlayışla yolculuğumuza devam edeceğiz Didim, sizlerle güçlü. Hepinizi yürekten kutluyorum. Biz, bu Ülkeye hizmet için varız. Biz, bu Ülkenin sevdalısıyız. Biz, birlikte güçlüyüz. Yolumuz açık olsun. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi

“HİLMİ ERBAŞ “YA BEN YA UFUK BEY” NOKTASINDA TAVIR GÖSTERMİŞTİR.”
Didim AK Parti de yaşanan istifa süreci ve eleştirilerle ilgili bir değerlendirmede AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’den geldi. Erdem kendisine ait Facebook hesabından durum değerlendirmesi yaparak şunları kaydetti; “Didim AK Parti İlçe Başkanı Hilmi Erbaş İlçe Başkanlığından İstifa ettiğini açıkladı.

Sayın. Erbaş AK Parti Genel Merkezi'ne Didim Belediye Başkan Adayı Ufuk Döver'in değiştirilmesi gerektiğini bildirmiştir. 15 Şubat Cumartesi Günü Ak Parti Genel Merkezi'nde konu masaya yatırılmıştır. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, İl Başkan Yardımcısı Aydın Yılmaz, Hilmi Erbaş, Ufuk Döver ve Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç İle ben katıldık. Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem'in Başkanlığında 4 Saate yakın yapılan toplantı sonucunda konu Sayın Başbakanımıza arz edilmiş ve Sayın Başbakanımız Ufuk Döver'in adaylığına devam talimatını vermiştir. Bu noktada Sayın Hilmi Erbaş “Ya Ben Ya Ufuk Bey” noktasında tavır göstermiştir. Ufuk Döver'le devam kararı ortaya çıkınca da İlçe Başkanlığından ayrılma kararı almıştır. Ak Partinin gönüldaşları olan bizlere düşen Sayın Başbakanımızın kararına saygı duymaktır. Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde hepimize düşen görev ‘Önce Türkiye’ anlayışı içerisinde hareket etmektir. 'Ben Olmuyorsam ne olursa olsun' anlayışı bize yakışmaz. Sayın Mümin Kamacı'nın CHP’den ayrılması ve DSP'den aday olması bu süreci yaşamamızı tetiklemiş ve birilerinin iştahını kabartmıştır. AK Parti'den aday olmak isteyen kişi mertçe aday adaylık başvurusu yapar ve sonuca razı olur. Aday adaylık cesaretini gösteremeyeceksin ondan sonra çeşitli bizans oyunları oynayacaksın. Bunlar siyasi etiğe ve ak partinin siyaset anlayışına yakışmaz.”dedi.

Kaynak: İHA